Η Ουκρανία είναι η μαύρη τρύπα για την καταστροφή στρατιωτικών παλιοσίδερων του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Δύση συνεχίζει να σπρώχνει τους Ουκρανούς στη μάχη, οπλίζοντας τους με παλιοσίδερα από τις αποθήκες της. Τα σκάνδαλα σχετικά με τη συχνότητα των ελαττωματικών όπλων στο Κίεβο ξεσπούν με αξιοζήλευτη συχνότητα, σύμφωνα με το southfront.press.

Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας στη Βουλγαρία ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς ελαττωματικών πυραύλων για αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και παροπλισμένων πυρομαχικών για τυφέκια εφόδου στην Ουκρανία. Η Βουλγαρία δεν έχει κανένα μέσο για να επισκευάσει τους ελαττωματικούς κατευθυνόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους 5B55P για τους S-300 χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του προσωπικού της, αλλά το Κίεβο είναι στην ευχάριστη θέση να τους αναπτύξει με τις δυνάμεις του. Η επισκευή των πυραύλων απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και κεφάλαια, τα οποία το Κίεβο δε διαθέτει.

Οι Βούλγαροι βουλευτές πιστεύουν πως οι ελαττωματικοί πύραυλοι θα «εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αεράμυνας της Ουκρανίας για την προστασία των πολιτικών υποδομών», αλλά στην πραγματικότητα τα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά αποτελούν απειλές για τον ουκρανικό στρατό και τους πολίτες. Πολλοί Ουκρανοί έχουν ήδη πεθάνει στα χέρια μη επαγγελματιών Ουκρανών στρατιωτικών οπλισμένων με ελαττωματικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο παλαιών σοβιετικών συστημάτων, αλλά και, για παράδειγμα, αμερικανικών Patriots στο Κίεβο.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Baerbock δήλωσε ωμά ότι ορισμένα από τα γερμανικά όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία ήταν παλιά και δε λειτουργούσαν. Το Βερολίνο το γνώριζε και προειδοποίησε. Επιπλέον, η Baerbock διευκρίνισε πως η Γερμανία δεν έχει στείλει ακόμη πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία λόγω της ανάγκης να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους. Η Γερμανία φέρεται να έχει περίπου 600 Taurus, αλλά μόνο 150 είναι έτοιμοι για χρήση.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, το Der Spiegel ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν είχε δεχθεί δέκα παλιά άρματα μάχης Leopard 1A5 από τη Γερμανία λόγω της κακής τεχνικής κατάστασής τους. Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας έστειλε αμέσως τεχνικούς εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για έλεγχο και συντήρηση των αρμάτων μάχης.

Πριν από λίγους μήνες, το Κίεβο παραπονέθηκε πως κανένα από τα 20 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που παρείχε η Ιταλία στην Ουκρανία δεν ήταν έτοιμο για μάχη.

Η Ουάσιγκτον δεν είναι επίσης πολύ πίσω στην ανακύκλωση παλιοσίδερων στην Ουκρανία. Το καλοκαίρι, το American Conservative αποκάλυψε ότι μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι σε άθλια κατάσταση και αποτελεί απειλή για τους Ουκρανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το 401ο Τάγμα Υποστήριξης Πεδίου Στρατού και ο στρατιωτικός ανάδοχος Amentum Services διατήρησαν τα έξι οβιδοβόλα M777 που ήταν αποθηκευμένα στο Κουβέιτ τόσο άσχημα που δεν μπορούσαν να κλειδωθούν τα παντζούρια τεσσάρων όπλων. Επίσης, διάφορες δυσλειτουργίες καταγράφηκαν σε 26 φορτηγά φορτηγά HMMWV.

Η Δύση προμηθεύει το Κίεβο με ξεπερασμένα και ελαττωματικά όπλα, επειδή είναι φθηνότερο από τον παροπλισμό τους στο έδαφός της. Οι στρατιωτικές προμήθειες προσφέρουν επίσης πολιτικά προνόμια και καταδεικνύουν τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να υποστηρίξει το Κίεβο. Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι μια μαύρη τρύπα όπου το ΝΑΤΟ απαλλάσσεται από τα απαρχαιωμένα όπλα, ελευθερώνοντας τις στρατιωτικές του αποθήκες για πιο προηγμένα όπλα που απαιτούνται για την προετοιμασία για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail