Το μέτωπο προετοιμάζεται για την τελική επίθεση της Ουκρανίας

Freepen.gr - Η ουκρανική επίθεση σε διάφορα μέτωπα έχει μπει στο στάδιο μιας άλλης ηρεμίας. Τις επόμενες ημέρες, το Κίεβο αναμένεται να κάνει μια τελική προσπάθεια διάσπασης των ρωσικών γραμμών προκειμένου να επιτύχει τα όποια αποτελέσματα της καλοκαιρινής του εκστρατείας. Η κύρια κατεύθυνση της επίθεσης πρέπει να είναι το μέτωπο νότια του Orekhov, αναφέρει το southfront.press.

Μέχρι σήμερα, τα μέτωπα στην περιοχή Zaporozhye παραμένουν αμετάβλητα. Στα νότια του Orekhov, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου κοντά στο Verbovoye και δυτικά του Rabotino. Μέχρι στιγμής όλες οι επιθέσεις έχουν αποκρουστεί. Στην περιοχή Velikaya Novoselka, ο ουκρανικός στρατός περιόρισε τις προσπάθειες να σπάσει τη ρωσική άμυνα, περιοριζόμενος σε μικρές επιθέσεις για καθαρά τακτικούς σκοπούς.

Οι μονομαχίες πυροβολικού συνεχίζονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Το ουκρανικό πυροβολικό έχει σαφές πλεονέκτημα στην ταχύτητα ανίχνευσης στόχων και στο άνοιγμα ακριβούς πυρός. Ενώ οι Ρώσοι πυροβολητές τους εξισορροπούν με μεγάλο αριθμό συστημάτων πυροβολικού και βομβαρδισμούς με βαρύτερα πυρομαχικά.

Και οι δύο πλευρές, εκμεταλλευόμενες την ηρεμία, περιστρέφουν χτυπημένες μονάδες. Αρκετές ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν αποσυρθεί στα μετόπισθεν για αναπλήρωση. Οι ταξιαρχίες Πεζοναυτών της Ουκρανίας από την κατεύθυνση Zaporozhye φέρεται να έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Kherson για αναπλήρωση, όπου μπορούν να συμμετάσχουν σε επίθεση κατά μήκος του Δνείπερου σε λίγες εβδομάδες.

Στην περιοχή του Artemovsk, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kleshcheyevka-Andreevka-Kurdyumovka, σε μια προσπάθεια να διασχίσουν τον σιδηρόδρομο και να αποκτήσουν βάση στα χωριά. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις περιχαρακώνονται στην περιοχή Orekhovo-Vasilyevka στα βορειοδυτικά του Artemovsk.

Αναμένεται και η ένταση των μαχών προς αυτή την κατεύθυνση. Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να μεταφέρει ενισχύσεις στην περιοχή προκειμένου να αντεπιτεθεί στο βορρά και να αποκτήσει βάση στο νότο. Από την άλλη πλευρά, μαχητές του Redoute PMC και του Εθελοντικού Σώματος έφτασαν για να ενισχύσουν τη ρωσική ομάδα και να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις σε προηγουμένως χαμένες θέσεις. Αυτές οι μονάδες περιλαμβάνουν πρώην μαχητές των Wagner PMCs, οι οποίοι τέθηκαν υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας μετά την ανταρσία του Prigozhin στις 24 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, στα βόρεια μέτωπα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την τακτική τους προέλαση δυτικά του Σβάτοβο, παίρνοντας τον έλεγχο περίπου δύο οχυρών την ημέρα.

Στην περιοχή Kupyansk εξακολουθούν να ασκούν πίεση στην ουκρανική άμυνα στην περιοχή Sinkovka, Petropavlovsk και Kislovka. Με ακριβείς αεροπορικές επιδρομές, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ένα άλλο πέρασμα πάνω από τον ποταμό Oskol, περιπλέκοντας τον στρατιωτικό εφοδιασμό των ουκρανικών μονάδων.

Για να επιτρέψει στους Ουκρανούς στρατιώτες να σώσουν τη ζωή τους και να παραδοθούν, ο ρώσικος στρατός ξεκίνησε το ειδικό ραδιοφωνικό κανάλι «Βόλγα». Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, τον περασμένο μήνα, σχεδόν 11 χιλιάδες στρατιώτες του ουκρανικού στρατού επικοινώνησαν με τους Ρώσους μέσω αυτού του καναλιού και παραδόθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail