Συνταγματάρχης ε.α. των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι η Ρωσία εξαλείφει στόχους του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα εξάλειψαν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ που εκπαίδευαν Ουκρανούς στρατιώτες στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε ο συνταγματάρχης Douglas Macgregor σε συνέντευξή του στον Godfrey Bloom, Βρετανό ανεξάρτητο ειδικό χρηματοοικονομικό, συγγραφέα, YouTuber και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι κυρίαρχες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Δυτικών θα μπορούσαν να είναι η τελική ανοχή προς την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

«Σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί, καμία δράση δεν μπορεί να ληφθεί εντός των συνόρων της Ουκρανίας χωρίς να το γνωρίζουν οι Ρώσοι, χωρίς να το εντοπίσουν οι Ρώσοι. Και αν το ξέρουν και το εντοπίσουν, μπορούν επίσης να το στοχεύσουν», είπε ο Μακγκρέγκορ, ο οποίος είναι επίσης πρώην ανώτερος σύμβουλος του Πενταγώνου, στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό που μόλις συνέβη τις τελευταίες 24-48 ώρες στην Ουκρανία - περίπου 48 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου - ήταν η καταστροφή μιας ομάδας Ουκρανών στρατιωτών, αρκετών εκατοντάδων από αυτούς, μαζί με τους συμβούλους του ΝΑΤΟ από ΗΠΑ-ΗΒ. Σκοτώθηκαν όλοι σε μια επίθεση. Δεν μπορείς να κινηθείς σε αυτή τη χώρα χωρίς να σε εντοπίσουν», τόνισε.

Ο Macgregor εξήγησε επίσης ότι τα ουκρανικά σύνορα παρακολουθούνται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και δεν μπορεί κανείς να τα διασχίσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπενθυμίζεται ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είχε προειδοποιήσει πρόσφατα πως οι Βρετανοί εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα γίνουν νόμιμος στόχος του ρωσικού στρατού και θα εξαλειφθούν ανελέητα. Τα σχόλιά του πυροδοτήθηκαν από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Γκραντ Σαπς, λέγοντας ότι το Λονδίνο θέλει να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία – έναν ισχυρισμό που διευκρίνισε αργότερα ο πρωθυπουργός Rishi Sunak, ο οποίος είπε πως τα σχέδια δεν είναι «εδώ και τώρα».

«(Αυτό θα) μετατρέψει τους εκπαιδευτές τους σε νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας... καταλαβαίνοντας πολύ καλά ότι θα καταστραφούν ανηλεώς. Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο επίσημο κανάλι του στο Telegram την 1η Οκτωβρίου.

Καθώς το αντιουκρανικό αίσθημα αυξάνεται στη Δύση και η παγκόσμια προσοχή στρέφεται στη Μέση Ανατολή, επειδή το Ισραήλ φαινομενικά ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια βίαιη επίθεση στη Γάζα μετά τη σφαγή των Ισραηλινών από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι αναφορές για δολοφονίες δυτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσουν στη δημόσια οργή και το αίτημα για μεγαλύτερη δράση κατά της Ρωσίας, αλλά μάλλον να ενισχύσει τις εκκλήσεις για πλήρη απόσυρση από την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα, η απειλή της λήθης είναι τόσο ανησυχητική που ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε στις 10 Οκτωβρίου ότι η βία που κατακλύζει το Ισραήλ και τη Γάζα κινδυνεύει να αποσπάσει της διεθνή προσοχή από τον πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη.

«Υπάρχει κίνδυνος να απομακρυνθεί η διεθνής προσοχή από την Ουκρανία και αυτό θα έχει συνέπειες», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Η καταστροφική αποτυχία της πρώτης διαφημιζόμενης «εαρινής επίθεσης», που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν ο μοναδικός λόγος για τη σημαντική μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία σε ολόκληρη τη Δύση. Πάνω από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια σε δυτικά χρήματα έχουν βυθιστεί στην ουκρανική οικονομική μαύρη τρύπα χωρίς απτά αποτελέσματα. Η Ουκρανία απέτυχε να κάνει καμία σημαντική πρόοδο, η οποία είχε το κόστος ενός ολόκληρου στρατού που δεν μπορεί πλέον να διεξάγει σοβαρές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι Δυτικοί δεν θέλουν άλλα λεφτά να σπαταλούνται σε αποτυχίες της Ουκρανίας όταν αντιμετωπίζουν τις δικές τους οικονομικές δυσκολίες.

Για το λόγο αυτό, θα είναι αφόρητο για τους Δυτικούς να αποδεχτούν ότι οι συμπατριώτες τους πεθαίνουν στην Ουκρανία για μια χαμένη υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, η ανησυχία του Ζελένσκι βρίσκεται στο πλαίσιο του ότι η παγκόσμια κοινότητα δίνει πλέον προτεραιότητα στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρνείται να εγκρίνει περισσότερη βοήθεια στο Κίεβο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ήδη πει ότι το Πεντάγωνο αναλύει τα αποθέματά του –από τα οποία έχουν ήδη προέλθει δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη του Κιέβου– για να εφοδιάσει το Ισραήλ με όλα όσα χρειάζεται στη σύγκρουση με τη Χαμάς.

«Η Ουκρανία κοιτάζει κατάματα έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου βαθιά ριζωμένος βαθιά μέσα στην επικράτειά της, αλλά το Κίεβο μπορεί να αντιμετωπίσει έναν άλλο εχθρό που είναι ίσως εξίσου επικίνδυνος μακροπρόθεσμα: την αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας της Δύσης», προειδοποίησε μια πρόσφατη ανάλυση στους The Washington Times, με  τίτλο «Καταπολέμηση της κόπωσης; Ρωγμές στη δυτική ενότητα καθώς η Ουκρανία αγωνίζεται να δείξει πρόοδο». Αυτή η ανάλυση αποδείχθηκε μόνο λίγες μέρες μετά τη δημοσίευσή της, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ και έστρεψε την παγκόσμια προσοχή. Η δολοφονία των δυτικών συμβούλων του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη δυτική κοινή γνώμη για την Ουκρανία.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail