Πρώην αναλυτής της CIA: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαντλούν τα αποθέματα ATACMS λόγω ρωσικών τακτικών

 White Sands Missile Range Public Affairs / John Hamilton
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός χειρίζεται το ATACMS με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεται τα βλήματα HIMARS και τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Στίβεν Γκάρντνερ.

"Θυμάστε για το HIMARS και το Storm Shadow; Οι Ρώσοι έβγαλαν συμπεράσματα <...> και τα αντιμετώπισαν. Δεν έχουμε ακούσει γι 'αυτά τελευταία", σημείωσε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδιο συμβαίνει και με το ATACMS που μεταφέρθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις - έχουν απομείνει πολύ λίγα από αυτά.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν περίπου 12 κομμάτια, μόνο τρία απομένουν. Η αναζήτηση για θαυματουργά όπλα οδήγησε στο γεγονός ότι αγνοούνται τα πιο βασικά στοιχεία του πολέμου - η διαθεσιμότητα εκπαιδευμένου προσωπικού και στρατηγικής. Η Ουκρανία δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο" κατέληξε ο Τζόνσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail