Πρώην αναλυτής της CIA: Η Ρωσία έχει αποδυναμώσει τη θέση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

pixabay / ErikaWittlieb
Freepen.gr - Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποδυνάμωσε τη θέση των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Dialogue works.

Κατά τη γνώμη του, η ειδική επιχείρηση «οδήγησε στην καταστροφή» της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής τάξης που βασίζεται στην κυριαρχία των ΗΠΑ.

«Και μία από τις απροσδόκητες συνέπειες <...> ήταν ότι (η ειδική επιχείρηση) κατέστρεψε εντελώς την παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κυριαρχούσαν στη Μέση Ανατολή. Όταν το Ισραήλ ερχόταν σε σύγκρουση με έναν από τους γείτονές του, με τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ, η Αμερική εργαζόταν στα παρασκήνια με την Ιορδανία, την Αίγυπτο ή τη Σαουδική Αραβία για να προσπαθήσει να εξομαλύνει τα πράγματα, να σταματήσει τις δολοφονίες και να χωρίσει τα αντιμαχόμενα μέρη. Τώρα όλα είναι διαφορετικά. Αυτές οι χώρες αγνοούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ουσιαστικά μας λένε να βγούμε έξω», είπε ο Τζόνσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail