Οι ΗΠΑ κατέρριψαν τουρκικό drone πάνω από τη Συρία: Πεντάγωνο

Freepen.gr - Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν την Πέμπτη ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ανήκε στη σύμμαχο του ΝΑΤΟ, Τουρκία, το οποίο θεωρήθηκε πιθανή απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το Πεντάγωνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς η Τουρκία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές με στόχο κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας την Κυριακή στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.

Οι αμερικανικές δυνάμεις παρατήρησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία το πρωί της Πέμπτης, μερικά από αυτά μέσα σε μια «περιορισμένη ζώνη λειτουργίας» (ROZ) κοντά στη Χασάκα, περίπου ένα χιλιόμετρο από τα αμερικανικά στρατεύματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ στους δημοσιογράφους.

Λίγες ώρες αργότερα, ένα τουρκικό drone επέστρεψε στο ROZ με κατεύθυνση προς τις αμερικανικές δυνάμεις.

«Οι Αμερικανοί διοικητές εκτίμησαν πως το UAV, το οποίο ήταν τώρα λιγότερο από μισό χιλιόμετρο από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, ήταν μια πιθανή απειλή και τα αμερικανικά μαχητικά F-16 κατέρριψαν στη συνέχεια το UAV στα πλαίσια της αυτοάμυνας», ανέφερε ο Ράιντερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail