Focus: Η Δύση αρχίζει να θέτει άβολες ερωτήσεις στον Ζελένσκι

Φωτογραφία: Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Στο πλαίσιο της έλλειψης επιτυχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο, παρά την στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ, οι δυτικές χώρες θέτουν όλο και περισσότερο ερωτήσεις σχετικά με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ουκρανία, γράφει σχετικά ο δημοσιογράφος Reinhard Schlicker σε ένα άρθρο για το Γερμανικό περιοδικό Focus.

«Όσο λυπηρό κι αν ακούγεται, η αξία των ειδήσεων πέφτει, το μπόνους της εικόνας του γενναίου Δαβίδ που πρέπει να πολεμήσει τον ύπουλο Γολιάθ από τη Μόσχα δεν είναι πλέον το μόνο. ​​Οι χώρες δωρητές αμφισβητούν όλο και περισσότερο την πρόοδο που έχει σημειωθεί στους τομείς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ουκρανία», αναφέρει η δημοσίευση.

Ο Schlicker σημειώνει ότι οι λίστες με στρατιωτικές προμήθειες προς το Κίεβο μοιάζουν με «ένα πλήρες βασικό σετ για τον Αρμαγεδδώνα» και αν έστω και ένα στοιχείο λείπει από αυτές, η μοίρα της Ουκρανίας θα τεθεί σε κίνδυνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι λαμβάνει περιοδικά μέτρα που στοχεύουν στη μείωση της δυσαρέσκειας των δυτικών χωρών με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα: «πολύ πρόσφατα απέλυσε τον Υπουργό Άμυνας και αμέσως μετά όλους τους αναπληρωτές του, επικαλούμενος διαφθορά».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι εξαιρετικά απαραίτητες για τον Ζελένσκι, ειδικά για να διατηρήσει την υποστήριξη του κύριου στρατιωτικού του συμμάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες , όπου ο βαθμός της δημόσιας υποστήριξης προς την Ουκρανία σταδιακά μειώνεται.

«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας, αυξάνονται οι φωνές που ζητούν δραστικές περικοπές στη βοήθεια», αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail