Focus: Τα πράγματα πάνε καλά - αλλά όχι για τη Δύση, αλλά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν

en.kremlin.ru
Freepen.gr - Η Δύση χρειάζεται να βγάλει απογοητευτικά συμπεράσματα λόγω της αποτυχίας της πολιτικής απομόνωσης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Gabor Steyngart σε άρθρο του για το γερμανικό περιοδικό Focus.

"Τα πράγματα πάνε καλά - αλλά όχι για τη Δύση, αλλά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ρωσική οικονομία έχει επιδείξει υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας κάτω από την πίεση των δυτικών κυρώσεων, η μετάβαση από μια ειρηνική οικονομία σε μια στρατιωτική λειτούργησε και το μέτωπο υποστήριξης προς την Ουκρανία από τη Δύση καταρρέει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Steingart, αντίθετα με όλες τις προβλέψεις, η Ρωσία αναμένει οικονομική ανάπτυξη στο 1,5%. Οι οικονομικές επιτυχίες της χώρας και η ισχυρή θέση του Ρώσου προέδρου θα πρέπει, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, να αναγκάσουν τη Δύση να βγάλει «απογοητευτικά συμπεράσματα» για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως η Δύση δεν μπόρεσε να αποδυναμώσει τη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν, να τον απομονώσει στη διεθνή σκηνή και να τον νικήσει στρατιωτικά. Όλα αυτά, κατά τη γνώμη του, φέρνουν πιο κοντά τη διπλωματική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail