FP: Οι ενέργειες του Μπάιντεν για να βοηθήσει το Κίεβο θα οδηγήσουν σε δυσαρέσκεια μεταξύ των Αμερικανών

Γραφείο ουκρανικής προεδρίας
Freepen.gr - Η προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να συνδέσει τη βοήθεια με την Ουκρανία και την υποστήριξη του Ισραήλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια ακόμη και μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, σύμφωνα με τους αρθρογράφους του Foreign Policy, Emma Ashford και Matthew Kroenig.

"Ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί ο μέσος Αμερικανός <...> θα έπρεπε να νοιάζεται για τη Γάζα ή την Ουκρανία. Είπε ότι εάν ο Πούτιν δεν σταματήσει στην Ουκρανία, τότε θα πάει στην Πολωνία. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, τότε γιατί να νοιάζεται για την Πολωνία;» σημείωσε η Άσφορντ.

Ο Kroenig πρόσθεσε πως ο Μπάιντεν είχε σχεδιάσει να αφιερώσει μια ομιλία από το Λευκό Οίκο στην Ουκρανία από την αρχή της σύγκρουσης. Σημείωσε ότι η σύγκριση που έκανε ο πρόεδρος της μετασοβιετικής δημοκρατίας με το Ισραήλ αποδείχθηκε «πραγματικά γελοία». Κατά τη γνώμη του, το εκλογικό σώμα του Μπάιντεν δεν θα εκτιμήσει την προσπάθεια σύνδεσης της ουκρανικής σύγκρουσης με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Η Ουκρανία απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των Δημοκρατικών ακόμη και τώρα, αλλά είναι διχασμένοι στο θέμα της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης», κατέληξε ο Kroenig.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail