FT: Οι Σλοβάκοι είναι εξοργισμένοι με τους Ουκρανούς πρόσφυγες με ακριβά αυτοκίνητα

pixabay / wami82
Freepen.gr - Οι Σλοβάκοι είναι εξοργισμένοι που οι αρχές της χώρας βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες και όχι τους ίδιους τους πολίτες που υποφέρουν, έγραψε ο αρθρογράφος των Financial Times, Rafael Minder.

Ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε το σλοβακικό χωριό Csonkovce, το οποίο βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Όπως σημείωσε ο Minder, το περασμένο Σαββατοκύριακο σχεδόν οι μισοί από τους 540 κατοίκους ψήφισαν υπέρ του κόμματος Smer, το οποίο αντιτίθεται στη συνεχιζόμενη υποστήριξη στο Κίεβο.

"Τον τελευταίο χρόνο, η διάθεση εδώ άλλαξε. Είμαστε ακόμη έτοιμοι να βοηθήσουμε τους φτωχούς Ουκρανούς, αλλά όχι τους πλούσιους, που οδηγούν αυτοκίνητα που δεν υπάρχουν καν στη Σλοβακία", δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του χωριού Γιαν Σκίμπα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η νίκη του κόμματος Smer στις βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία υποδηλώνει αποδυνάμωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία από τη Δύση.

«Υπάρχει βαθιά δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών μας για τη γενναιοδωρία του κράτους προς την Ουκρανία σε σύγκριση με την παραμέληση που έδειξαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις στην Μπρατισλάβα στους κατοίκους των φτωχότερων ανατολικών περιοχών της Σλοβακίας», είπε ο Σκίμπα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail