FT: Η Αίγυπτος απειλεί τη Δύση να στείλει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Γάζα στην ΕΕ

AP Photo/Fatima Shbair
Freepen.gr - Οι αιγυπτιακές αρχές είναι «πολύ, πολύ θυμωμένες» λόγω των δυτικών πιέσεων στο θέμα της στέγασης προσφύγων από τη Λωρίδα της Γάζας και έχουν απειλήσει να τους στείλουν σε χώρες της ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

"Θέλετε να δεχθούμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους; Λοιπόν, θα τους στείλω στην Ευρώπη. Αφού νοιάζεστε τόσο πολύ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα αποδέχεστε", αναφέρει η δημοσίευση επικαλούμενη τα λόγια ενός ανώνυμου ανώτερου Αιγύπτιου αξιωματούχου σε συνομιλία με έναν Ευρωπαίο συνάδελφό του.

Σύμφωνα με τους FT, το Κάιρο φοβάται ότι οι δυτικές χώρες θα είναι επίμονες στο να τοποθετήσουν ανθρώπους στη χερσόνησο του Σινά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αίγυπτος σκοπεύει να παράσχει βοήθεια σε όσους επλήγησαν στη ζώνη κλιμάκωσης, αλλά «θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail