Το ρωσικό αεροπλάνο αυτοκτονίας Geran γίνεται ένα από τα σύμβολα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

Freepen.gr - Το drone «Geran» έχει γίνει ένα από τα σύμβολα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτά τα drones για να χτυπήσουν διάφορους στόχους – από εργοστάσια και εργαστήρια μέχρι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και εχθρικές τοποθεσίες συγκέντρωσης.

Η σχετικά φθηνή τιμή του και η δυνατότητα εκτόξευσης μαζικών χτυπημάτων, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση των συστημάτων αεράμυνας, ανοίγει ένα πολύ ευρύ φάσμα εφαρμογών για το drone «Geran».

Το Geran είναι η ρωσική έκδοση του ιρανικού drone Shahed-136, ενός drone αυτοκτονίας που χρησιμοποιείται για να επιτεθεί σε επίγειους στόχους με ωφέλιμο φορτίο έως και 30 κιλά εκρηκτικών. Η Ρωσία εισάγει αυτά τα αεροσκάφη από το Ιράν και τα χρησιμοποιεί στη σύγκρουση με την Ουκρανία. Τον Ιανουάριο του 2023, τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει τις προσπάθειες της Ουκρανικής αεροπορικής άμυνας να καταρρίψει το ρωσικό αεροπλάνο Geran-2 πάνω από το Κίεβο, αλλά απέτυχε και το αεροπλάνο χτύπησε τον στόχο του, οδηγώντας σε διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail