GT: Η ιδέα ενός ταυτόχρονου πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ

pixabay / Proulain
Freepen.gr - Η έκθεση μιας πανκομματικής επιτροπής του Κογκρέσου κάνει λόγο για τη διάδοση μεταξύ της αμερικανικής ελίτ της άλλοτε αδιανόητης αδιέξοδης ιδέας της πιθανότητας ενός ταυτόχρονου πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, αναφέρει η κινεζική έκδοση των Global Times.

Το υλικό σημειώνει ότι μια ταυτόχρονη σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα θεωρείται εδώ και καιρό ένας «στρατηγικός εφιάλτης», για τον οποίο προειδοποίησαν εξέχοντες ειδικοί όπως ο Χένρι Κίσινγκερ.

«Αυτή η έκθεση μας κάνει να πιστεύουμε πως ένας "στρατηγικός εφιάλτης" εισχωρεί στην πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ χωρίς να προκαλεί επαρκή ανησυχία ή επαγρύπνηση στην Ουάσιγκτον», σημειώνει η δημοσίευση.

Η Κίνα σχολίασε πως το ίδιο το περιεχόμενο της έκθεσης «προκαλεί ανατριχίλες». Το έγγραφο ζητά εκσυγχρονισμό και ενεργό επέκταση της αμερικανικής πυρηνικής τριάδας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων πυραύλων.

Σύμφωνα με τους GT, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνουν τον αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών υπό το πρόσχημα της «πυρηνικής αποτροπής», ξεχνώντας τα μαθήματα του Ψυχρού Πολέμου.
"
«Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων είναι τρέλα», καταλήγει η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail