Το Iron Dome δεν κατάφερε να προστατεύσει το Ισραήλ

ΑΡ Photo/Ηatem Μοussa
Freepen.gr - Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όταν καλύπτουν τη σύγκρουση στο Ισραήλ, παραδέχονται ότι το υψηλής τεχνολογίας ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, που αναπτύχθηκε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αντίθετα με τις προσδοκίες, δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ και να αποκρούσει μια τεράστια πυραυλική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ κατά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης αυξήθηκε σε τουλάχιστον 250 και οι Times of Israel, επικαλούμενοι το Υπουργείο Υγείας, έγραψαν ότι ο αριθμός των τραυματιών στο Ισραήλ ήταν τουλάχιστον 1.452 άτομα.

"Πρόκειται για ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας υψηλής τεχνολογίας που αναπτύχθηκε με την υποστήριξη των ΗΠΑ αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά της άμυνας της χώρας στην οποία το Ισραήλ έχει στηριχθεί για να προστατεύει τους αμάχους από τα πυρά από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Αλλά ό,τι κι αν συνέβη χθες το πρωί, το Iron Dome δεν μπορούσε να το σταματήσει μαζική επίθεση, είπε ένας ανταποκριτής του NBC News ενώ έκανε ρεπορτάζ από το Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail