Η στρατηγική Jenga των ΗΠΑ για τη Ρωσία γυρίζει μπούμερανγκ

Καθώς οδηγούσα σήμερα στο δρόμο ακούγοντας τον Αλέξανδρο Μερκούρη ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ακολουθούσαν μια στρατηγική JENGA εναντίον της Ρωσίας. Πολλοί ηγέτες στη λέσχη του ΝΑΤΟ έχουν επενδύσει πολλά στην πεποίθηση πως εάν ασκηθεί αρκετή πίεση στη Ρωσία, τότε η χώρα, η οικονομία, ο στρατός και η κοινωνία θα καταρρεύσουν σαν πύργος JENGA. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα — αυτή η στρατηγική απέτυχε καθώς συνέβη το αντίθετο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αντί να εξασθενεί και να διασπάται, η Ρωσία έχει γίνει ισχυρότερη και λιγότερο εξαρτημένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η οικονομία φουντώνει. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα στη σύγχρονη εποχή της Ρωσίας. Για παράδειγμα, η Ρωσία εκτοξεύει περισσότερα από δύο εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 mm ετησίως. Ο ρωσικός στρατός συμπληρώνει ποσοστώσεις στρατολόγησης και βγάζει πλήρως εκπαιδευμένους στρατιώτες. Η Ρωσία παράγει εκπληκτικούς αριθμούς υπερηχητικών πυραύλων και drones, που έχουν μεταμορφώσει το πεδίο της μάχης προς όφελος της Ρωσίας.

Συγκρίνετε το με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική οικονομία δεν πάει καλά. Το δικαστήριο πτώχευσης των ΗΠΑ, για παράδειγμα, ανέφερε συνολικά 15.724 πτωχεύσεις το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023. Πρόκειται για αύξηση 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τι θα λέγατε για την αμυντική βιομηχανία; Λοιπόν, μαζεύουν πολλά μετρητά, αλλά βγαίνουν πολύ λίγα. Η Ουκρανία εξαντλείται από βλήματα 155 mm και μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες βγάζουν 340.000 ετησίως. Αυτή η ποσότητα είναι ανεπαρκής για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της Ουκρανίας. Παρόμοια ιστορία στο μέτωπο στρατολόγησης — ο Στρατός, το Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και οι Πεζοναύτες υπολείπονται των ετήσιων στόχων τους. Και παρά τις δαπάνες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για οπλικά συστήματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην έχουν αναπτύξει έναν υπερηχητικό πύραυλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν πολλαπλές, αυτοπροκαλούμενες καταστροφές. Η πλημμύρα των παράνομων μεταναστών πνίγει πόλεις υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, οι οποίες κάποτε αυτοδιαφημίζονταν ως πόλεις καταφύγιο για τους μετανάστες. Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραπονιούνται και οι δύο ένθερμα ότι έχουν κατακλυστεί από μετανάστες χωρίς έγγραφα. Οι μεγάλες πόλεις της Αμερικής - Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον, DC, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο καταστρέφονται από δολοφονίες, κλοπές και κλοπές. Η παρακάτω εικόνα, από τη Φιλαδέλφεια, δεν είναι μοναδική σε αυτήν την πόλη. Θα δείτε τον ίδιο τρόμο και στις άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ:



Οπότε ναι, οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν JENGA, αλλά ο πύργος που θα γκρεμιστεί δεν είναι η Ρωσία. Είναι η Αμερική που αντιμετωπίζει την καταστροφή. Μακάρι να έλεγα σε υπερβολές, αλλά ο κοινωνικός ιστός της Αμερικής τεμαχίζεται και το κομματικό χάσμα είναι ένα αυξανόμενο, αγεφύρωτο χάσμα.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια προειδοποιητική ένδειξη. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την είδηση ​​από σήμερα:

Η Ρωσία δήλωσε στις 21 Σεπτεμβρίου ότι είχε απαγορεύσει προσωρινά τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ σε όλα εκτός από τέσσερα πρώην σοβιετικά κράτη ως απάντηση στις εγχώριες ελλείψεις, μια κίνηση που θα διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο που έπρεπε ήδη να προσαρμοστεί στις δυτικές κυρώσεις στις εξαγωγές ρωσικών καυσίμων.

Η Ρωσία χαλάρωσε ορισμένους από τους περιορισμούς στις 25 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι θα επιτρέψει την εξαγωγή καυσίμων ανεφοδιασμού για ορισμένα πλοία και ντίζελ με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Οι δυτικοί αναλυτές συνεχίζουν να τυφλώνονται από τη βαθιά πεποίθησή τους πως η Ρωσία είναι ένα πρατήριο βενζίνης που καταρρέει και αποδίδει την έλλειψη σε:

ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η συντήρηση στα διυλιστήρια πετρελαίου, τα σημεία συμφόρησης στους σιδηροδρόμους και η αδυναμία του ρουβλίου, που δίνει κίνητρα στις εξαγωγές καυσίμων.

Μπορεί. Αλλά επιτρέψτε μου να προτείνω μια εναλλακτική εξήγηση. Η Ρωσία διατηρεί το απόθεμα καυσίμου ντίζελ της για μια επίθεση που θα πάρει τον έλεγχο του Κιέβου και της Οδησσού. Εξεζητημένο; Μπορεί. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, και που απηχήθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και τον αρχηγό Άμυνας Σόιγκου, μεταφέρουν ένα δυσοίωνο μήνυμα για τη Δύση - η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για μια διαπραγματευτική διευθέτηση με την Ουκρανία. «Η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί με τους όρους της Μόσχας διαφορετικά η χώρα θα «πάψει να υπάρχει». Αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αδρανείς, αυθόρμητες δηλώσεις. Η Ρωσία στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα. Οι Αμερικανοί θα ακούσουν ή θα συνεχίσουν να παίζουν τη ρωσική έκδοση του JENGA;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail