Υπάρχουν Απώλειες - Δεν Υπάρχει Αποτέλεσμα: Η Ουκρανία ξεκινά επίθεση στην περιοχή του Kherson

Freepen.gr - Η απουσία αξιοπρεπών αποτελεσμάτων από την πολύμηνη αντεπίθεση του Κιέβου στο νότιο μέτωπο ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να προσπαθήσει να διασχίσει τον ποταμό Δνείπερο στην περιοχή Χερσώνα, γράφει το southfront.press.

Οι πρόσφατες προσπάθειες της Ουκρανίας για μαζικές επιθέσεις στα πλευρά στην περιοχή του Ραμποτίνο αποκρούστηκαν. Σε απάντηση, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπιθέσεις βόρεια των Verbovoye, Kopani και Novoprokopovka. Οι μονομαχίες με βαρύ πυροβολικό, οι αμοιβαίες επιθέσεις με drones και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.

Προφανώς, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στην κατεύθυνση της Χερσώνας μετά από κέρδη στο μέτωπο του Zaporozhye. Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούσαν να προχωρήσουν μέχρι το Tokmak, η εκτόξευση του δεύτερου μετώπου και η επίθεση από τα δυτικά θα έπρεπε να είχε διαλύσει τη ρωσική ομάδα και να επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να φτάσει στη χερσόνησο της Κριμαίας. Για τον σκοπό αυτό, ο ουκρανικός στρατός ανατίναξε το φράγμα Kakhovka, το οποίο οδήγησε σε μια περιφερειακή καταστροφή, στο θάνατο δεκάδων αμάχων και στη ρηχή κοίτη του ποταμού Δνείπερου. Ωστόσο, τα σχέδια της ουκρανικής διοίκησης δεν έμελλε ποτέ να πραγματοποιηθούν. Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει επιτύχει καμία επιτυχία στην αντεπίθεσή του και ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να κρατά την άμυνα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, καταστρέφοντας ουκρανικές ομάδες που κινούνται στην περιοχή.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε πως οι Ουκρανοί είχαν ξεκινήσει «άλλη μια από καιρό ανακοινωθείσα και αναμενόμενη αντεπίθεση στην κατεύθυνση της Χερσώνας. Υπάρχουν απώλειες - δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Την ίδια μέρα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δραστηριότητες 4 ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατεστάλησαν κοντά στο Podstepnoye και το Poima στην περιοχή του Kherson.

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να κερδίσει έδαφος στην ανατολική ακτή κοντά στην Πεσσάνοβκα. Έχοντας προχωρήσει στα χωριά, δέχθηκαν μαζικά πυρά πυροβολικού. Ως αποτέλεσμα της μάχης, ο επιζών ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει πίσω στον ποταμό κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα, ζητώντας εκκένωση. Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις στη δυτική όχθη δέχτηκαν επίσης ρωσικά πυρά, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων από το πυραυλικό σύστημα Iskander.

Ως αποτέλεσμα μιας άλλης αποτυχημένης επιχείρησης, ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 70 στρατιώτες. Η ακτογραμμή ήταν γεμάτη με πτώματα νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ορισμένα απομεινάρια της ουκρανικής ομάδας κατάφεραν να κρυφτούν στην ακτή και θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα εφαλτήριο για περαιτέρω ουκρανικές επιθέσεις.

Οι αρχές του Κιέβου σιωπούν την κατάσταση στην περιοχή Kherson. Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει την εντατικοποίηση των ρωσικών χτυπημάτων στη δυτική όχθη του Δνείπερου πρόσφατα. Τα ρωσικά χτυπήματα καταστρέφουν τους τόπους συσσώρευσης ουκρανικών ομάδων που στοχεύουν να διασχίσουν τον Δνείπερο.

Παρά τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να αυξάνει τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Χερσώνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail