Το Master Plan του Πούτιν για την ενίσχυση της Wagner είναι ανοιχτό

Μέσα στο Wagner PMC 2.0: Το μεγάλο σχέδιο του Πούτιν αποκαλύφθηκε!

Πριν από ένα μήνα, ο Yevgeny Prigozhin, ηγέτης της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner (PMC), είχε τραγική κατάληξη σε αεροπορικό δυστύχημα. Γενετικές εξετάσεις που έγιναν στα λείψανα των 10 ατόμων που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής επιβεβαίωσαν την παρουσία του Prigozhin και των κορυφαίων συνεργατών του μεταξύ των θυμάτων.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη διαδρομή μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, τον τόπο γέννησης του Prigozhin, ωστόσο η ακριβής αιτία της συντριβής παραμένει καλυμμένη από αβεβαιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πριγκόζιν, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει σε μια εξέγερση κατά του ρωσικού στρατού, είχε πρόσφατα συνάψει συμφωνία με το Κρεμλίνο για να καταπνίξει την εξέγερση. Βάσει αυτής της συμφωνίας, του δόθηκε ελευθερία χωρίς να αντιμετωπίσει καμία νομική κατηγορία και μεταφέρθηκε στη Λευκορωσία.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το εάν τελικά θα λογοδοτούσε για τη συμμετοχή του στην εξέγερση, η οποία είχε θέσει μια ουσιαστική πρόκληση για την εξουσία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πριγκοζίν Πεθαίνει: Η Βάγκνερ ζει

Μετά το θάνατο του Prigozhin, προέκυψε ένα κομβικό ερώτημα σχετικά με την τύχη της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Wagner (PMC). Δεδομένης της πρόσφατης εξέγερσής της κατά της ρωσικής κυβέρνησης, υπήρξαν εικασίες πως ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να τη διαλύσει εντελώς.

Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να ισχύει. Αντίθετα, ο Πούτιν σκοπεύει να αναμορφώσει τη Wagner σε νέα διαμόρφωση. Φαίνεται πως υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό.

Η εστίαση του Πούτιν έχει μετατοπιστεί σε έναν πιθανό μετασχηματισμό για τη διατήρηση του ελέγχου και της χρησιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν πρότεινε οι «εθελοντικές μονάδες» της Βάγκνερ να συνάψουν νέες συμβάσεις με άλλες Ιδιωτικές Στρατιωτικές Εταιρείες (PMC), από τις οποίες υπάρχουν αρκετές που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές περιοχές.

Ενώ η Wagner υφίσταται μια διαδικασία επανατοποθέτησης, τόσο εντός της Ρωσίας όσο και διεθνώς, άλλοι PMC παίρνουν ενεργά τη θέση της Wagner στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, προσφέροντας υπηρεσίες όπως εκπαίδευση, παροχή όπλων και μάχιμες δυνάμεις σε διάφορες κυβερνήσεις και σκιώδεις πελάτες.

Συγκεκριμένα, η FSB φέρεται να εργάζεται για τη μεταφορά περίπου 25.000 μαχητών της Wagner που συμμετείχαν στην Ουκρανία σε άλλα υπάρχοντα PMC. Πράκτορες πληροφοριών λέγεται επίσης ότι εμπλέκονται στη μετεγκατάσταση περίπου 5.000 ανδρών της Βάγκνερ που δρουν στην Αφρική σε διαφορετικούς PMC.

Ο οδικός χάρτης του Πούτιν: Μια νέα στρατηγική για τη Βάγκνερ

Ενώ η επιρροή της Βάγκνερ στην Αφρική επεκτείνεται αναμφισβήτητα, έχουν αναφερθεί ορισμένες νέες αξιοσημείωτες αναπτύξεις περίπου 2.000 πρακτόρων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 1.500 πρακτόρων στο Μάλι και μικρότερων αποσπασμάτων στο Σουδάν, τη Μαδαγασκάρη, τη Μοζαμβίκη και την Μπουρκίνα Φάσο.

Υπάρχει επίσης μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στο Νίγηρα. Οι υποστηρικτές της νεοσύστατης κυβέρνησης στο Νίγηρα προτρέπουν την ανάπτυξη στρατευμάτων της Βάγκνερ για να αντικαταστήσουν τους Γάλλους στρατιώτες που υποστήριζαν προηγουμένως το έκπτωτο καθεστώς.

Σε ένα πιο μακρινό πλαίσιο, οι πράκτορες της Wagner στρατολογούν επίσης ενεργά νέους μισθοφόρους στην Κεντρική Ασία για ανάπτυξη στην Ουκρανία. Στο Καζακστάν, οι αφίσες πρόσληψης υπόσχονται σε υποψήφιους νεοσύλλεκτους το ισοδύναμο των 5.000 δολαρίων ΗΠΑ εάν ενταχθούν στην ομάδα και σταθούν «ώμος με ώμο» με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Στο Κιργιστάν, οι υπεύθυνοι προσλήψεων της Wagner χρησιμοποίησαν μια τακτική bait-and-switch, προσφέροντας αρχικά θέσεις ασφαλείας στη Ρωσία, αλλά αργότερα μεταθέτοντας την εστίαση σε «καθήκοντα στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» λόγω «αλλαγής προτεραιοτήτων». Όμως, φαίνεται ότι οι μαχητές του Wagner δεν έχουν προβλήματα με αυτό.

Ο μετασχηματισμός της Wagner, που αρχικά είδαν τα ραντάρ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τους δυτικούς συμμάχους, προχωρά τώρα προς μια συνολική αναθεώρηση. Συγκεκριμένα, μια σημαντική μονάδα ενσωματώνεται ήδη στον ρωσικό στρατό και οι περαιτέρω διαμορφώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, θέτοντας πιθανές προκλήσεις για τα δυτικά συμφέροντα.

Σε αντίθεση με τις δραματικές εικασίες ότι η Ρωσία διαλύει τη Wagner για δευτερεύοντες λόγους, είναι απολύτως σαφές ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει το πιο τρομερό παγκόσμιο μέσο εξουσίας της. Το έπος της Wagner συνεχίζεται με τον Πούτιν ως μοναδικό ηγέτη τώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail