MetroPOLL: Το 62,4% των Τούρκων πιστεύει ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να διασπάσουν τη χώρα

pixabay / mostafa_meraji
Freepen.gr - Πάνω από το 60% των ερωτηθέντων σε έρευνα του τουρκικού κέντρου MetroPOLL είπε ότι οι ξένοι προσπαθούν να σπείρουν διχασμό στην τουρκική κοινωνία και περίπου ο ίδιος αριθμός ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρα περιβάλλεται από εχθρούς.

Έτσι, το 64% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση «ζείτε σε μια χώρα που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από εχθρούς;» Σχεδόν το 33% απάντησε αρνητικά, ενώ ένα άλλο 3% απείχε ή δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Τουρκία περιβάλλεται από εχθρούς είναι ο μεγαλύτερος μεταξύ αυτών που ψήφισαν το Μάιο το κόμμα Zafer, διάσημο για τις ιδέες του κατά της μετανάστευσης στην Τουρκία - πάνω από 91%. 

Στην ερώτηση «ζείτε σε μια χώρα που θέλουν να διασπάσουν οι ξένοι;» Το 62,4% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά.

«Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι εξωτερικές δυνάμεις επιδιώκουν να διαιρέσουν την Τουρκία δεν περιορίζεται στους υποστηρικτές ενός πολιτικού κόμματος ή ταυτότητας: όσοι ψήφισαν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης έχουν παρόμοιες απόψεις», σχολίασε ο Ozer Senjar, διευθυντής του κέντρου. αποτελέσματα έρευνας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1.807 συμμετεχόντων σε 28 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail