Ρωσικά MiG-31 οπλισμένα με πυραύλους Kinzhal για τον έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Φωτογραφία: Kremlin.ru
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις να ξεκινήσουν συνεχή περιπολία στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα με αεροσκάφη MiG-31 οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα Kinzhal, αναφέρει η pravda.ru.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία προχωρά σε μια τέτοια κίνηση ως μέτρο ασφαλείας και όχι ως απειλή για την ειρήνη.

«Αυτό δεν είναι απειλή, αυτό που ανακοινώνω τώρα: με τις οδηγίες μου, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα αρχίσουν να περιπολούν την ουδέτερη ζώνη του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σε μόνιμη βάση», είπε ο Πούτιν.

Τα πυραυλικά συγκροτήματα Kinzhal έχουν βεληνεκές πάνω από 3.000 χιλιόμετρα και ταχύτητα 9 Mach.

Ο Πούτιν σχολίασε επίσης τη μεταφορά των αμερικανικών πυραύλων ATACMS στο Κίεβο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ανακοίνωσε την πρώτη χρήση τακτικών πυραύλων των ATACMS στις 17 Οκτωβρίου.

Οι αρχές των ΗΠΑ διέπραξαν άλλο ένα λάθος μεταφέροντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς παρατείνουν την αγωνία της Ουκρανίας. Η μεταφορά πυραύλων ATACMS στο Κίεβο βλάπτει την Ουκρανία και δημιουργεί μια πρόσθετη απειλή, αλλά η Ρωσία είναι σε θέση να αποκρούσει τέτοιες επιθέσεις, ανέφερε ο Πούτιν.

«Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που θερμαίνει την ατμόσφαιρα», είπε ο πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail