National Interest: Η Χαμάς χτυπά για να διαταράξει την προσέγγιση Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας

ΑΡ Photo / Υοusef Μasοud
Freepen.gr - Τα χτυπήματα της Χαμάς έχουν στόχο να διαταράξουν την εκκολαπτόμενη προσέγγιση μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού National Interest, Carlos Roa.

"Η επίθεση της Χαμάς, πέρα ​​από τον προφανή στόχο της να βλάψει το Ισραήλ, στοχεύει στο να ασκήσει βέτο στην εκκολαπτόμενη προσέγγιση μεταξύ του Ισραήλ και άλλων αραβικών μουσουλμανικών κρατών, ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας. Η πρόσφατη θέρμανση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, αν και σε αρχικό στάδιο, αντιπροσωπεύει μια μνημειώδη αλλαγή στη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής», πιστεύει ο συγγραφέας.

Σύμφωνα με τον Roa, το ξέσπασμα των εχθροπραξιών έχει φέρει τη Σαουδική Αραβία σε δύσκολη θέση.

Οι πρόσφατες κινήσεις του Ριάντ για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ οδηγήθηκαν από την επιθυμία να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές φιλοδοξίες του Ιράν, καθώς και από την επιθυμία να αποκτήσει πρόσβαση στην ισραηλινή τεχνολογία, υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail