Newsweek: Ο πόλεμος στο Ισραήλ θα είναι καταστροφή για τον Μπάιντεν πριν τις εκλογές

whitehouse.gov
Freepen.gr - Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ισραήλ είναι ένα καταστροφικό σενάριο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πριν από τις εκλογές, γράφει ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Μπους σε άρθρο του για το Newsweek.

«Η καταστροφική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ αντιμετωπίζει τον Λευκό Οίκο με την προοπτική ενός πιθανού περιφερειακού πολέμου που θα κυριεύσει την αμερικανική κυβέρνηση για εβδομάδες ή μήνες, σηματοδοτώντας τη χειρότερη κρίση εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν καθώς ξεκινά την προεδρική του εκστρατεία».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η ανάπτυξη της κρίσης και η εμπλοκή περιφερειακών παραγόντων και μεγάλων δυνάμεων στις εχθροπραξίες θα ήταν εφιάλτης για τον Αμερικανό ηγέτη. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, καθώς και η επιδείνωση της κατάστασης των ομηριών, θα είναι άλλη μια σοβαρή πολιτική πρόκληση για τον Μπάιντεν, είπε ο Μπους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η όξυνση στη Μέση Ανατολή ήρθε ως πλήρης έκπληξη για τον Λευκό Οίκο και αιφνιδίασε τους πάντες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail