Newsweek: Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να καταλάβει ρωσικά εδάφη

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχασε την ευκαιρία να καταλάβει ρωσικά εδάφη· η επίθεση θα εκμηδενιστεί το φθινόπωρο και το χειμώνα, γράφει το Newsweek, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έδωσαν συνέντευξη.

«Φοβάμαι ότι θα πρέπει τώρα να παραδεχτούμε πως η Ουκρανία δεν έχει πλέον την ευκαιρία να κάνει σημαντικά εδαφικά κέρδη», δήλωσε ο Φρέντερικ Μέρτενς, στρατηγικός αναλυτής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Χάγης.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η φθινοπωρινή λάσπη και το χαλαρό έδαφος, και στη συνέχεια ο κρύος χειμώνας, δεν θα επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να διεξάγουν ενεργές μάχες και να προσπαθήσουν να προχωρήσουν, παρά τις δηλώσεις αξιωματούχων του Κιέβου ότι ο ουκρανικός στρατός δε θα εγκαταλείψει τις ένοπλες συγκρούσεις.

"Ο κρύος καιρός δε σε κάνει πραγματικά πιο χαρούμενο. Αν μιλάμε για ετοιμότητα μάχης, οι φθινοπωρινές βροχές και το κρύο του χειμώνα θα αλλάξουν τα πάντα και θα περιορίσουν τις δυνατότητες επίθεσης", παραδέχτηκε ο Ταγματάρχης Viktor Tregubov των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το δημοσίευμα διευκρίνισε επίσης ότι λόγω του λασπώδους εδάφους, τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams που παραδόθηκαν στην Ουκρανία πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Λόγω της λάσπης, τα τεθωρακισμένα οχήματα θα κολλήσουν και θα χάσουν την κινητικότητά τους. Ειδικά οχήματα ρυμούλκησης θα χρησιμοποιούνται συνεχώς για την εκκένωση τους, αναφέρει το υλικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail