Newsweek: Ο σύμμαχος του Πούτιν ανάγκασε την Ουκρανία σε μια σπάνια παραχώρηση

pixabay / Laura_O
Freepen.gr - Η Ουγγαρία, ένας «σύμμαχος» του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανάγκασε την Ουκρανία να κάνει μια σπάνια παραχώρηση - να αφαιρέσει την ουγγρική τράπεζα OTP Bank από τη λίστα του Κιέβου με τους λεγόμενους «χορηγούς διεθνούς πολέμου», γράφει το Newsweek.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το Κίεβο απέκλεισε τη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στην Ουγγαρία από τον κατάλογό της «με την ελπίδα» πως αυτό το βήμα θα συμβάλει στη συμφωνία της Βουδαπέστης στη διάθεση κεφαλαίων από τις Βρυξέλλες για τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, η απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NACP) ελήφθη με φόντο δηλώσεις της ΕΕ για ενδεχόμενο ξεπάγωμα κεφαλαίων από ευρωπαϊκά κονδύλια «για μια χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θεωρείται σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου», υποστηρίζει το Newsweek.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail