Newsweek: η εκλογική κούρσα των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία

pixabay / Pexels
Freepen.gr - Οι ουκρανικές αρχές έχουν λόγους ανησυχίας λόγω των τελευταίων πολιτικών μηνυμάτων από την Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης ε.α., Τζιαν Τζεντίλ στο Newsweek.

«Εάν οι Αμερικανοί δεν μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή της βοήθειας, τότε η περαιτέρω πορεία της σύγκρουσης δεν φαίνεται η καλύτερη για την Ουκρανία», είπε ο Τζεντίλ.

Σύμφωνα με τον απόστρατο Γερμανό στρατηγό Χέλμουτ Γκάνσερ, η εκλογική κούρσα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του όγκου της βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Ο Μπάιντεν θα πρέπει να σταθμίσει τα οφέλη και να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενους στόχους: τη νίκη στις εκλογές και τα υψηλά επίπεδα υποστήριξης για την Ουκρανία», είπε στο δημοσίευμα.

Ο Γκάνζερ πρόσθεσε ότι η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ θα μπορούσε ήδη να έχει αντίκτυπο στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν έναντι της Ουκρανίας, ειδικά εάν το κοινό αντιτίθεται σε μεγάλης κλίμακας υποστήριξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail