Έγκλημα και ατιμωρησία… Ένα χρόνο ψέματα για την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τρομοκρατία του ΝΑΤΟ στο Nord Stream προκαλούν περισσότερο πόλεμο

Φωτογραφία: SCF
Η απόλυτη απόλυτη ατιμωρησία για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream δημιουργεί μια φρικτή εικόνα της ανομίας και της βαρβαρότητας στο σημερινό κόσμο.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συνεργοί τους στο ΝΑΤΟ σπρώχνουν απερίσκεπτα έναν πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας που έχει δει έως και μισό εκατομμύριο Ουκρανούς στρατιώτες να σφαγιάζονται και θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο πυρηνικής πυρκαγιάς. Η εγκληματική παραφροσύνη πηγάζει από την έλλειψη οποιασδήποτε νομικής λογοδοσίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δηλώνουν με γκροτέσκο τον εαυτό τους θεματοφύλακα της «τάξης που βασίζεται σε κανόνες».

Πριν από ένα χρόνο αυτή την εβδομάδα, διαπράχθηκε ένα εξωφρενικό έγκλημα κατά της διεθνούς ειρήνης και όμως οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης συμπεριφέρονται σαν τους παροιμιώδεις πίθηκους που απίστευτα αρνούνται να δουν, να ακούσουν ή να μιλήσουν για οποιοδήποτε κακό.

Οι βαθιές ηθικές και φιλοσοφικές προκλήσεις είναι άξιες εξερεύνησης σε ένα επικό μυθιστόρημα παρόμοιο με το κλασικό "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι.

Αλλά αυτό δεν είναι μυθοπλασία. Είναι ψυχρά γεγονότα της πραγματικής ζωής.

Με διαφορά, η πιο αξιόπιστη εξήγηση για την καταστροφή των αγωγών Nord Stream παρέχεται από το ερευνητικό ρεπορτάζ του βετεράνου Αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh.

Πολλοί άλλοι ανεξάρτητοι παρατηρητές συμφωνούν με τη δήλωση του Hersh πως οι αγωγοί φυσικού αερίου κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα ανατινάχτηκαν από μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ σε συμπαιγνία με άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Χερς, η δολιοφθορά διατάχθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους κορυφαίους βοηθούς του στο Λευκό Οίκο.

Η υποδομή που προοριζόταν για την άντληση φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία ανήκε σε αυτά τα δύο έθνη καθώς και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Η κατασκευή του κόστισε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια για μια δεκαετία. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι σωλήνες τέθηκαν εκτός λειτουργίας από μια σειρά υποβρύχιων εκρήξεων.

Ο Μπάιντεν είχε απειλήσει ρητά τον Φεβρουάριο του 2022 ότι θα αχρηστεύσει τους σωλήνες αερίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Το κίνητρο για τους Αμερικανούς ήταν να αποκόψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία, ειδικότερα, από τα ρωσικά ενεργειακά καύσιμα, τα οποία επρόκειτο να αντικατασταθούν από πολύ ακριβότερες αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου. Εξαιρετικό για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, απολύτως επιζήμιο για την Ευρώπη, όπως επιβεβαιώνουν τώρα οι ευρωπαϊκές οικονομίες που έχουν πληγεί από την ύφεση.

Το κίνητρο και τα μέσα για τη διεξαγωγή του εγκλήματος έχουν περιγραφεί διεξοδικά από τον Hersh και άλλους.

Και όμως σε μια τολμηρή πράξη συλλογικής άρνησης, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης αρνούνται να ερευνήσουν αυτό το μνημειώδες έγκλημα. Οι επίσημες αναφορές για το περιστατικό που πραγματοποιήθηκε από τη Δανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία έχουν αποσιωπηθεί χωρίς να δημοσιευτούν συμπεράσματα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη.

Η Ρωσία δεν έλαβε άδεια από ευρωπαϊκά κράτη να συμμετάσχει σε κοινή ποινική έρευνα.

Αυτή την εβδομάδα η Μόσχα κάλεσε για άλλη μια φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει το σαμποτάζ και να ξεκινήσει μια αμερόληπτη έρευνα για την εξαιρετική παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Προηγούμενες εκκλήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τη Ρωσία έχουν απορριφθεί από τις δυτικές δυνάμεις.

Για γέλια, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσποιούνται έναν αγνωστικισμό σχετικά με τις «μυστηριώδεις εκρήξεις». Τέτοια μέσα ενημέρωσης επιδίδονται εύπιστα σε κραυγαλέα παραπληροφόρηση, για παράδειγμα, ισχυριζόμενοι αρχικά πως η Ρωσία έκανε αυτο-δολιοφθορά και στη συνέχεια ισχυριζόμενοι ότι η περίπλοκη και εξαιρετικά περίπλοκη στρατιωτική επιχείρηση ήταν το κατόρθωμα των «φιλοουκρανών μαχητών» που επιχειρούσαν μέσα σε ένα γιοτ.

Υπάρχει ένας κατεξοχήν λόγος για τη δυτική σιωπή. Δηλαδή, για να αποφευχθεί ο παροιμιώδης ελέφαντας στο δωμάτιο ότι πρόκειται για τρομοκρατικό έγκλημα που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τις διαταγές του προέδρου τους.

Η αναγνώριση αυτού του γεγονότος θα έφερνε φυσικά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μοιραία ανυποληψία. Θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο από ποτέ ως ένα τρομοκρατικό κράτος - απατεώνας που θεωρεί πως είναι υπεράνω του νόμου.

Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και να εκτοπίσει τη Ρωσία ως προμηθευτή ενέργειας είναι κεντρικά για την αιτία του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτή η εγωιστική και εγκληματική ατζέντα γίνεται εμφανής εάν η τρομοκρατική πράξη του Nord Stream αναγνωριστεί και κατανοηθεί σωστά. Το δυτικό κοινό θα ήταν στα όπλα για την ψευδή προπαγάνδα για τον πόλεμο της Ουκρανίας και την υποτιθέμενη «υπεράσπιση της δημοκρατίας».

Όχι μόνο αυτό, αλλά τα ευρωπαϊκά και τα κράτη του ΝΑΤΟ θα θεωρούνταν οι εγκληματίες συνεργοί και οι αξιοθρήνητοι υποτελείς που είναι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σαμποτάρουν τις ευρωπαϊκές μη στρατιωτικές υποδομές και τις οικονομίες των υποτιθέμενων συμμάχων τους – και ωστόσο αυτοί οι σύμμαχοι δεν εκφράζουν ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας. Πράγματι, έχουν συμμετάσχει πρόθυμα και με πραότητα στον αυτοτραυματισμό τους.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διωχθούν για συνέργεια στη διεθνή τρομοκρατία και για προδοσία κατά των εθνικών τους συμφερόντων.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή την εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν, ενώ βρισκόταν στην Αριζόνα, τόλμησε να πει στους Αμερικανούς ψηφοφόρους πως αντιμετωπίζουν μια σκληρή επιλογή στις προεδρικές εκλογές που έρχονται τον επόμενο χρόνο. Ο Μπάιντεν είπε ότι η επιλογή θα ήταν οι πολίτες των ΗΠΑ είτε να «υποστηρίξουν τη δημοκρατία» υπό τη συνεχιζόμενη ηγεσία του ή να «εκλέξουν τον εξτρεμισμό» υπό τον Ντόναλντ Τραμπ ή κάποιον άλλο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο ακραίο από το να διατάξει ο Μπάιντεν τις στρατιωτικές του υπηρεσίες να ανατινάξουν αγωγούς φυσικού αερίου που ανήκουν στη Ρωσία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη;

Το γεγονός πως ο Μπάιντεν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτραπεί να ξεφύγουν από την οργή της τρομοκρατίας του Nord Stream είναι ο λόγος που η Ουάσιγκτον και οι συνεργάτες της στο ΝΑΤΟ κλιμακώνουν συνεχώς τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας τον περασμένο χρόνο.

Η εκπληκτική ατιμωρησία που επιβλήθηκε στις ΗΠΑ και τους συνεργούς τους στο ΝΑΤΟ για το περιστατικό του Nord Stream είναι συνεπής με τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν ξεφύγει από τις μαζικές δολοφονίες και τη διεξαγωγή εγκληματικών πολέμων για δεκαετίες χωρίς καμία δίωξη. Το κατεστημένο των ΗΠΑ και οι μυστικές του υπηρεσίες είναι ένα εγκληματικό συνδικάτο που υποφέρει επίσης από αυταπάτες αρετής.

Η ατιμωρησία γεννά περισσότερη εγκληματικότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί εταίροι τους σπάνια, έως ποτέ, λογοδότησαν για τα ιστορικά εγκλήματά τους κατά του υπόλοιπου κόσμου. Όταν διαπράττεται μια τόσο διαφανής, θρασύτατη τρομοκρατική ενέργεια όπως στο σαμποτάζ του Nord Stream και αγνοείται, τότε ο κόσμος έχει μετατοπιστεί σε μια ακόμη πιο επικίνδυνη κατάσταση όπου τα εγκλήματα δεν έχουν τιμωρία και μπορούν να διαπράττονται ακόμη μεγαλύτερα, πιο άθλια εγκλήματα.

Οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα η Βρετανία, εξοπλίζουν ένα ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο με τανκς, βόμβες διασποράς, οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου και πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς για να χτυπήσουν τη Ρωσία. Η ατιμωρησία που πιστεύουν ότι απέκτησαν οι Αμερικανοί και οι εταίροι τους είναι συγκλονιστική και αποτρόπαια. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Για χρόνια, ο άξονας του ΝΑΤΟ εξοπλίζει και εκπαιδεύει ναζιστικά τάγματα στην Ουκρανία για να μεταφέρουν κυνικά έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο κατώφλι της Ρωσίας. Η σκανδαλώδης λατρεία του Καναδά για έναν ναζί εγκληματία πολέμου στο κοινοβούλιο του την περασμένη εβδομάδα είναι ένα σημάδι της διεφθαρμένης εποχής που ζούμε. Αλλά έχουμε φτάσει σε αυτόν τον εκφυλισμό επειδή, όπως δείχνει το περιστατικό του Nord Stream, οι δυτικές δυνάμεις, κυρίως η εκτελεστική αμερικανική εξουσία, αισθάνονται πως δεν είναι απλώς υπεράνω του νόμου, αλλά δικαιούνται να συντρίψουν το νόμο για όποιον στόχο κρίνουν επιθυμητό.

Όταν αυτοί που δηλώνουν ότι τηρούν το νόμο, παραβιάζουν το νόμο, τότε δεν υπάρχει νόμος. Αυτός είναι ο τρομακτικά βάρβαρος κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα.

Ο Μπάιντεν προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα πως φασισμός επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μορφή εσωτερικών πολιτικών αντιπάλων. Η πραγματικότητα είναι ότι ο φασισμός, η ιμπεριαλιστική ανομία και η βαρβαρότητα είναι ήδη καλοδιατηρημένα σε αυτόν τον Λευκό Οίκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail