Nouvelle Tribune: Το μποϊκοτάζ της Ρωσίας στο διάστημα έχει κάνει την Ευρώπη να εξαρτάται από τη SpaceX

Freepen.gr - Το ευρωπαϊκό έργο δορυφορικής πλοήγησης Galileo βρίσκεται «σε αδιέξοδο» λόγω του μποϊκοτάζ της ρωσικής διαστημικής τεχνολογίας, σύμφωνα με άρθρο της La Nouvelle Tribune.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αν παλαιότερα ο χώρος θεωρούνταν περιοχή όπου οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν είχαν καμία επιρροή, τώρα έχει γίνει χώρος αντιπαράθεσης. Έτσι, λόγω της άρνησης των ρωσικών οχημάτων εκτόξευσης Soyuz, η Ευρώπη αναγκάστηκε να στραφεί στο αμερικανικό SpaceX του Έλον Μασκ.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρωπαϊκό έργο Galileo, το οποίο είναι κρίσιμο για την κυριαρχία στον τομέα του γεωεντοπισμού, έχει φτάσει σε αδιέξοδο λόγω του μποϊκοτάζ της ρωσικής τεχνολογίας και της μη διαθεσιμότητας συμβατικών οχημάτων εκτόξευσης», αναφέρει το υλικό.

Αυτή τη στιγμή, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πυραύλων Ariane αντιμετωπίζει δυσκολίες και η «προσωρινή συμμαχία» με τη SpaceX εκθέτει την εξάρτηση της Ευρώπης από μη Ευρωπαίους παίκτες σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, επισημαίνει η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail