NYT: Οι Φινλανδοί χρησιμοποιούν προσομοιώσεις υπολογιστή για να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσία

puolustusvoimat.fi
Freepen.gr - Ο φινλανδικός στρατός χρησιμοποιεί προσομοιώσεις υπολογιστή για να προσομοιώσει μια σύγκρουση με τη Ρωσία, έγραψε ο αρθρογράφος των New York Times, Stephen Erlanger.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι η Φινλανδία στο παρελθόν «διεξήγαγε πολλούς πολέμους με τη Ρωσία». Μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, το Ελσίνκι αποφάσισε να αυξήσει τη συχνότητα των στρατιωτικών ασκήσεων για εφέδρους και νεοσυλλέκτους, πρόσθεσε.

"Δύο διμοιρίες στρατιωτών συμμετείχαν σε μια μάχη σε μια προσομοίωση υπολογιστή, με τη μία ομάδα να επιτίθεται και την άλλη να προσπαθεί να αμυνθεί σε άλλο δωμάτιο. Η προσομοίωση άσκησης συνήθως επαναλαμβάνεται σε πραγματικό έδαφος, με πραγματικό εξοπλισμό», είπε ο Έρλανγκερ.

Ο Eetu Nimela, ένας 20χρονος έφεδρος που ολοκλήρωσε αυτή την εκπαίδευση, είπε πως «μπορεί να συμβεί πόλεμος».

Με τη σειρά του, ο Φινλανδός στρατηγός Τίμο Κιβίνεν παραπονέθηκε ότι πριν από 45 χρόνια ο στρατός αντιμετωπίστηκε «με λιγότερη προσοχή».

«Φυσικά, η κουλτούρα διαχείρισης έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου», είπε ο 63χρονος στρατηγός.
Νωρίτερα, η Janne Kuusela, διευθύντρια αμυντικής πολιτικής στο Φινλανδικό Υπουργείο Άμυνας, παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στους New York Times ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και η υποστήριξη για την Ουκρανία κοστίζουν πολύ ακριβά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail