NYT: παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία μπορεί να ξεπεράσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ όσον αφορά την αύξηση του ΑΕΠ

pixabay / joneybrain
Freepen.gr - Η ρωσική οικονομία, ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση, επιδεικνύει τέτοια σταθερότητα που ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ μπορεί να ξεπεράσει την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα η οικονομική σχολιαστής Πατρίσια Κοέν σε άρθρο για τους New York Times.

"Δεκαεννέα μήνες αργότερα, η οικονομική εικόνα είναι σαφώς μικτή. Η ρωσική οικονομία έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανθεκτική από ό,τι περίμεναν πολλές δυτικές κυβερνήσεις μετά την επιβολή μιας σειράς σκληρών κυρώσεων <...> Στο συνολικό προϊόν, το οποίο εκτιμά η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 2,5 τοις εκατό φέτος, η Ρωσία είναι ικανή να ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η δημοσίευση.

Η Patricia Cohen σημειώνει πως η Μόσχα έχει βρει έναν τρόπο να βρει άλλους αγοραστές ενέργειας και έχει αρχίσει να διοχετεύει χρήματα στην οικονομία με γρήγορους ρυθμούς. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, με αυτόν τον τρόπο ήταν δυνατό όχι μόνο να ικανοποιηθούν οι στρατιωτικές ανάγκες του μετώπου, αλλά και να παρασχεθεί εργασία για σχεδόν κάθε διαθέσιμο εργαζόμενο, αυξάνοντας το ποσό των εβδομαδιαίων πληρωμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail