Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσαν ότι δεν έχουν τα μέσα να αντισταθεί στις ρωσικές αεροπορικές βόμβες

ΑΡ Ρhoto/Αlex Βabenko
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά συστήματα αεράμυνας για να αντέξει τις ρωσικές αεροπορικές βόμβες, δήλωσε η Ναταλία Γκουμενιούκ, εκπρόσωπος των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων «Νότος», στο τηλεοπτικό κανάλι Rada.

"Αυτοί καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε επαρκή μέσα για να ανταποκριθούμε σε βομβαρδισμούς, συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν αρκετές δυνάμεις αεράμυνας. Και δεν υπάρχουν μαχητικά που θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα αεροπλάνα που εκτοξεύουν αυτές τις βόμβες", ανέφερε.

Τον Αύγουστο, ο σύμβουλος της διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yuriy Ignat, δήλωσε πως τα συστήματα αεράμυνας τους δεν κατάφεραν ποτέ να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους Kh-22.

Επιπλέον, ο Ignat σημείωσε προηγουμένως ότι οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ικανοί να αλλάζουν τροχιά τόσο γρήγορα που το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας συχνά αδυνατεί να τους εντοπίσει. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail