Politico: Η Ούρσουλα το παίζει βασίλισσα!

Freepen.gr - Πολιτικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησαν την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για υπέρβαση των εξουσιών της, γράφει το Politico.

«Φέρεται όλο και περισσότερο σαν βασίλισσα», είπε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με πηγές του δημοσιεύματος, η δυσαρέσκεια επικρατεί εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, επεσήμαναν την έρευνα κατά των επιδοτήσεων της φον ντερ Λάιεν για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και δηλώσεις για την ετοιμότητά της να διαθέσει 900 εκατομμύρια ευρώ στην Τυνησία για την καταπολέμηση της μεταναστευτικής κρίσης. Αυτές και άλλες αποφάσεις, σύμφωνα με το Politico, λήφθηκαν χωρίς διαβούλευση με μέλη της Ε.Ε.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι επίσης δυσαρεστημένοι με το ταξίδι της φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ, όπου εξέφρασε τη συμπάθειά της για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς, αλλά δεν απηύθυνε έκκληση στις αρχές να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο σε σχέση με τη Γάζα.

Η πολιτική της Von der Leyen για την Ουκρανία επίσης δεν ταιριάζει σε όλους στην ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail