RS: Ο Μπάιντεν κινδυνεύει να αφήσει την Ουκρανία και το Ισραήλ χωρίς υποστήριξη

@WhiteHouse
Freepen.gr - Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να συνδέσει τη βοήθεια στην Ουκρανία με την υποστήριξη του Ισραήλ θα μπορούσε να οδηγήσει στο να σταματήσουν οι Αμερικανοί να υποστηρίζουν και τις δύο χώρες αμέσως, λέει ο αρθρογράφος του Responsible Statecraft, Daniel Larison.

«Η έκκληση που μοιάζει με κήρυγμα του Μπάιντεν για πρόσθετη στρατιωτική χρηματοδότηση (για την Ουκρανία και το Ισραήλ) <...> θα μπορούσε να χαλάσει την κοινή γνώμη σχετικά με την υποστήριξη και στις δύο χώρες», είπε ο Λάρισον.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, ο Μπάιντεν έλεγε ψέματα όταν είπε πως οι νίκες στην Ουκρανία και το Ισραήλ είναι «ζωτικές» για την στρατηγική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Λάρισον σημείωσε ότι αν ο πρόεδρος έδινε πραγματικά τέτοια σημασία στις συγκρούσεις των συμμάχων του, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είχαν ήδη επέμβει άμεσα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Ο δημοσιογράφος πιστεύει πως με τέτοιες δηλώσεις ο Μπάιντεν οδηγεί τον εαυτό του και τη χώρα σε παγίδα.

«Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί και στις δύο συγκρούσεις, αυτός (Μπάιντεν) θα βρίσκεται υπό πίεση που θα τον αναγκάσει να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περιττούς και δαπανηρούς πολέμους», κατέληξε ο Λάρισον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail