Ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν τρία βρετανικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Στις 19 Οκτωβρίου, ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε νέα πρόκληση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Τρία αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισαν τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το southfront.press.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ένα ζευγάρι ρωσικών μαχητικών Su-27 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία απογειώθηκαν για να συναντήσουν τρεις εναέριους στόχους που πλησίαζαν τα σύνορα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι στόχοι αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αεροσκάφος αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 και δύο μαχητικά πολλαπλών χρήσεων Typhoon της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Όταν πλησίαζαν ρωσικά μαχητικά, ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αναστροφή από τα κρατικά σύνορα χωρίς να την παραβιάσουν».

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε πως το Su-27 συμμορφώθηκε με τους κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα, χωρίς διέλευση αεροπορικών διαδρομών και καμία επικίνδυνη προσέγγιση με ξένα αεροσκάφη.

Ένα παρόμοιο περιστατικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, ένα αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από τα ρωσικά κρατικά σύνορα από ένα άλλο μαχητικό που ανυψώθηκε στον αέρα. Αυτά απέχουν πολύ από τις πρώτες προκλήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας που διαπράχθηκαν από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Το Μάρτιο, το αμερικανικό UAV Reaper συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα όταν πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα.

Οι αλλεπάλληλες προκλήσεις από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ οδηγούν στην επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail