Το Ιράν ενδέχεται να μεταφέρει σύντομα βαλλιστικούς πυραύλους στο ρωσικό στρατό με αντάλλαγμα μαχητικά Su-35

Freepen.gr - Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) δήλωσε ότι το Ιράν ενδέχεται να συνάψει σύντομα συμφωνία για τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στο ρωσικό στρατό, γράφει το defense-arabic.com.

Το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο απαγορεύει στο Ιράν να προμηθεύει βαλλιστικούς πυραύλους σε άλλες χώρες, λήγει στις 18 Οκτωβρίου.

Η Ρωσία σκοπεύει να αποκτήσει τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους «Fateh-110» και «Zulfiqar», οι οποίοι έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων ή περισσότερο.

Οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν εξετάζουν κρυφές και φανερές ενέργειες για να αποτρέψουν το Ιράν από την παράδοση ορισμένων όπλων υψηλής απόδοσης στη Ρωσία.

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή επιδιώκει οικονομικά αποδοτικούς βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους με βεληνεκές 800-1.000 km, τους οποίους η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει η ίδια λόγω των προηγούμενων περιορισμών της Συνθήκης INF (το μέγιστο βεληνεκές του Iskander SRBM είναι μόνο 600 km).

Ο ρωσικός στρατός θέλει να χτυπήσει αρκετούς στόχους στη δυτική Ουκρανία, συγκεκριμένα τις περιοχές Lviv, Volyn και Ivano-Frankivsk, αλλά η αεράμυνα που παρέχει το ΝΑΤΟ γίνεται πιο αποτελεσματική στην κατάρριψη πυραύλων κρουζ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ δίνουν επίσης χρόνο στους Ουκρανούς να μετακινήσουν / κρύψουν assets πριν από αυτές τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Αλλά οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι καλύτεροι επειδή μπορούν να αποφύγουν τα περισσότερα συστήματα αεράμυνας και να φτάσουν τους στόχους πιο γρήγορα. Όμως ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να φτάσει σε αυτές τις περιοχές με πυραύλους Iskander, εκτός εάν εκτοξευθούν από τη Λευκορωσία. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Μόσχα δε θέλει να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία για αυτές τις εκτοξεύσεις (προς το παρόν) – σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της για την εκτόξευση υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail