Swissinfo: Η Ελβετία θα πληρώσει στους Ουκρανούς σχεδόν 4,5 χιλιάδες δολάρια για να πάνε σπίτι τους

pixabay / ClaraMD
Freepen.gr - Η Κρατική Γραμματεία Μετανάστευσης της Ελβετίας εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία πολλές χιλιάδες δολάρια ανά άτομο για οικειοθελή επιστροφή στην πατρίδα τους, αναφέρει το SwissInfo.

"Η δυνατότητα παροχής αρχικής οικονομικής βοήθειας <…> εξετάζεται για να παρακινήσει τους ανθρώπους να μην περιμένουν την προθεσμία για να φύγουν. Τα συμφωνηθέντα ποσά κυμαίνονται από 1.000 έως 4.000 ελβετικά φράγκα (1.090-4.355 δολάρια ΗΠΑ)", γράφει το δημοσίευμα.

Το σχέδιο της Κρατικής Γραμματείας βασίζεται στην κατάργηση του καθεστώτος S για τους Ουκρανούς πρόσφυγες το 2024-2025, αναφέρει το άρθρο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, περίπου 70 χιλιάδες Ουκρανοί θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Οι υπόλοιποι 14.000 δε θα εγκαταλείψουν τη χώρα. Επομένως, θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ενθαρρυνθεί η οικειοθελής αναχώρηση, καταλήγει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail