TAC: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν καταστροφή σε περίπτωση διμερούς πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα

pixabay / padrinan
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια καταστροφική κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να πολεμήσουν έναν πόλεμο δύο μετώπων με τη Ρωσία και την Κίνα, γράφει ο Ted Galen Carpenter, ανώτερος συνεργάτης ασφαλείας στο Ινστιτούτο Cato, σε ένα άρθρο για το The American Conservative.

«Ο Χένρι Κίσινγκερ πάντα τόνιζε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει συνεχώς να προσπαθεί να έχει σχέσεις με τη Μόσχα και το Πεκίνο που θα ήταν καλύτερες από τις σχέσεις τους μεταξύ τους. Αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι, ξεκινώντας από την κυβέρνηση Τζορτζ Μπους αγνόησε αυτήν τη συμβουλή και οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν σταδιακά να προσπαθούν να πολεμήσουν τον Ψυχρό Πόλεμο σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα», σημείωσε ο ειδικός.

Ο Carpenter επεσήμανε την πλάνη μιας τέτοιας στρατηγικής, καθώς θα δημιουργούσε τελικά μια καταστροφική κατάσταση για τον αμερικανικό λαό. Η κυβέρνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν φαίνεται ανίκανη να λάβει μια θεμελιώδη απόφαση σχετικά με το ποια χώρα - τη Ρωσία ή την Κίνα - θα θεωρήσει τον κύριο αντίπαλο της Αμερικής, υποστηρίζει ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, η Ουάσιγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προκαλέσει εχθρότητα μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων. Μια τέτοια προσέγγιση όχι μόνο δημιουργεί τον κίνδυνο μιας πολύ επικίνδυνης κατάστασης στρατηγικής υπερέκτασης των ΗΠΑ, αλλά φέρνει επίσης τη Μόσχα και το Πεκίνο πιο κοντά, υπενθύμισε ο Κάρπεντερ.

Ο εμπειρογνώμονας πρότεινε στις αμερικανικές αρχές να λάβουν μια σοφή απόφαση και να εγκαταλείψουν τις ολοένα και πιο δύσκολες και άχαρες προσπάθειες για τη διατήρηση της παγκόσμιας υπεροχής των ΗΠΑ και επίσης να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail