Telegraph: Η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία εξασθενεί

pixabay / Artem_Apukhtin
Freepen.gr - Η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία αποδυναμώνεται και όλο και περισσότερες χώρες αμφισβητούν την αναγκαιότητά της, γράφει ο αρθρογράφος της Telegraph, Con Coughlin.

"Από την οπτική γωνία του Κιέβου, αυτή η ξαφνική μείωση της δυτικής υποστήριξης δεν προμηνύει καλά νέα για τις πιθανότητες επιτυχίας του στην τρέχουσα σύγκρουση. Εγείρει επίσης το ερώτημα: θέλει πραγματικά η Δύση να κερδίσει η Ουκρανία;" — έγραψε ο Coughlin.

Σημείωσε επίσης πως η προμήθεια όπλων στο Κίεβο, η οποία στην αρχή βοήθησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, απέκτησε αρνητικό πρόσημο - παρατείνοντας τη σύγκρουση εις βάρος των συμφερόντων της Ουκρανίας. Επιπλέον, υπάρχει μια τάση μεταξύ των δυτικών χωρών να αρνούνται να στηρίξουν τη μετασοβιετική δημοκρατία. 

Για παράδειγμα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ανακοίνωσε τη διακοπή της αποστολής εξοπλισμού στην Ουκρανία, η Ουγγαρία μπλοκάρει ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ και αντιουκρανικό αίσθημα φουντώνει στη Σλοβακία λόγω του σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail