Το Ιράν θα προμηθεύσει UAV και πυραύλους στη Ρωσία για μαζικό πλήγμα στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, κανάλι Telegram
Από τις 18 Οκτωβρίου, το Ιράν θα μπορεί να αρχίσει να πουλά τους πυραύλους και τα UAV του στη Ρωσία λόγω της λήξης των κυρώσεων του ΟΗΕ. Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα για να επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προτού σπάσει το μέτωπο.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Οι κυρώσεις του ΟΗΕ κατά του Ιράν λήγουν τον Οκτώβριο

Οι κυρώσεις του ΟΗΕ εισήχθησαν ως μέρος της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 (Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης — JCPOA). Περιλάμβαναν εμπάργκο όχι μόνο στις εξαγωγές, αλλά και στις εισαγωγές πυραύλων και drones.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα διατηρήσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν επειδή η Τεχεράνη δεν απάντησε ποτέ σε «καταγγελίες για μη συμμόρφωση με τους όρους της συμφωνίας». Οι καταγγελίες αφορούσαν εμπλουτισμό ουρανίου, καθώς και κατηγορίες για πώληση drones στη Ρωσία.


Το Ιράν απέρριψε την ευκαιρία να επιστρέψει στο JCPOA δύο φορές και «συνέχισε να επεκτείνει το (πυρηνικό) του πρόγραμμα πέρα ​​από τα όρια του JCPOA χωρίς καμία αξιόπιστη αιτιολόγηση», ανέφεραν οι χώρες σε ανακοίνωσή τους.

Η Τεχεράνη ισχυρίζεται πως αποχώρησε από το JCPOA μόνο αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησαν από αυτές τις συμφωνίες το 2018. Το Ιράν δε φοβάται τις κυρώσεις και το διάβημα των ευρωπαϊκών κρατών δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν δεσμευτεί να άρουν τις κυρώσεις, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς εκτός εικόνας τώρα.
 
Τι όπλα μπορεί να αγοράσει η Ρωσία από το Ιράν;

Το Ιράν διαθέτει προηγμένη πυραυλική τεχνολογία. Πριν από λίγες ημέρες, η Τεχεράνη εκτόξευσε με επιτυχία τον δορυφόρο Noor-3 στο διάστημα χρησιμοποιώντας ένα όχημα εκτόξευσης Qased.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ενδιαφέρεται να αγοράσει ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς όπως οι Fateh-110 και Zolfaghar. Η Κίνα μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή τους προμηθεύοντας υπερχλωρικό αμμώνιο — μια ουσία που απαιτείται για πυραύλους στερεού καυσίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Ιράν διαθέτει επίσης τον νέο πύραυλο κρουζ Paveh με βεληνεκές 1.650 km. Σύμφωνα με την Τεχεράνη, ο πύραυλος είναι άτρωτος στην αεράμυνα. Το Ιράν έχει επίσης τα δικά του συστήματα αεράμυνας. Η Ρωσία χρειάζεται επίσης αυτά τα όπλα στον πόλεμο φθοράς με τη Δύση.

Σύμφωνα με το ISW, η Ρωσία θα μπορούσε σε αντάλλαγμα να προμηθεύσει στο Ιράν μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35, καθώς και σύγχρονο λογισμικό παρακολούθησης και όπλα στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, ένας ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε πως η Ρωσία παρείχε στο Ιράν δείγματα δυτικών όπλων που κατελήφθησαν στην Ουκρανία.
 
Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ιρανικά όπλα για να χτυπήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Η Ρωσία ξεκινά τη μαζική παραγωγή επιθετικών drones Geran, αλλά οι επιθέσεις στην Ουκρανία με τη βοήθεια ιρανικών όπλων θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ουκρανίας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν περισσότερα από 50 drones καμικάζι Geran-1 και Geran-2 την ημέρα. Εκατοντάδες επιθετικά drones, εκατοντάδες πύραυλοι και προηγμένες βόμβες θα βοηθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις να διαπεράσουν το μέτωπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail