Zeit: η συμμαχία των υποστηρικτών της Ουκρανίας ραγίζει ενώ η Ρωσία συσσωρεύει όπλα

ukrinform.net
Freepen.gr - Η συμμαχία των υποστηρικτών της Ουκρανίας στη Δύση αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές, ενώ η Ρωσία αναπληρώνει τα αποθέματα όπλων της πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, γράφει η γερμανική εφημερίδα Zeit.

"Η συμμαχία των υποστηρικτών της Ουκρανίας αρχίζει να ραγίζει. Αυτό πρέπει να αρέσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός καλύπτει το κενό πιο γρήγορα από το αναμενόμενο <…>. Όσο περισσότερο η Ουκρανία αποτυγχάνει να επιτύχει μια σημαντική πρόοδο, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για τις κρίσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αργά ή γρήγορα, αφού εσωτερικά προβλήματα και κρίσεις, προεκλογικές εκστρατείες και μείωση του δημόσιου συμφέροντος θα οδηγήσουν σε πτώση της υποστήριξης», αναφέρει η δημοσίευση.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η αναποφασιστικότητα των χωρών του ΝΑΤΟ στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία έχει ήδη επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει χρόνο, ενώ δυτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούσαν από την αρχή για την ετοιμότητα της Μόσχας να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε καθυστέρηση προκειμένου να προσαρμοστούν στην κατάσταση.

"Η παραγωγή αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων, προηγμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βλημάτων κατευθυνόμενων με λέιζερ για πυροβολικό έχει αυξηθεί. Αντί να βασίζεται αποκλειστικά στους όγκους παραγωγής, ο ρωσικός στρατός θα δώσει πλέον προτεραιότητα στην ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα", αναφέρει το υλικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail