106,4 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ δεν έχουν δουλειά αυτήν την στιγμή

pixabay
19 μήνες στη σειρά! Ο δείκτης κορυφαίων οικονομικών δεικτών του Conference Board έχει πλέον μειωθεί για 19 συνεχόμενους μήνες. Όταν κάτι συμβαίνει για 19 συνεχόμενους μήνες, αυτό είναι σίγουρα μια τάση. Η οικονομία αντιμετωπίζει σαφώς μεγάλο πρόβλημα και οι συνθήκες χειροτερεύουν κάθε μέρα που περνάει. Αλλά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να επιμένουν ότι η οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά. Μας λένε πως ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, αλλά αν εξακολουθούσε να μετράται όπως ήταν το 1980, ο επίσημος ρυθμός πληθωρισμού θα ήταν αρκετά σε διψήφιο έδαφος. Και μας λένε ότι το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλό, αλλά αν χρησιμοποιούνταν ειλικρινείς αριθμοί, το επίσημο ποσοστό ανεργίας θα ήταν περίπου 25 τοις εκατό αυτήν την στιγμή. Υπάρχουν άτομα με υψηλή εξειδίκευση που δεν μπορούν να δώσουν ούτε μια συνέντευξη, παρόλο που στέλνουν εκατοντάδες και εκατοντάδες βιογραφικά. Τι κάνουν λάθος;

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά η αλήθεια είναι πως δεν κάνουν τίποτα λάθος. Η αγορά εργασίας είναι πολύ πιο σφιχτή από ό,τι μας κάνουν να πιστεύουμε, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Όταν ένας Αμερικανός σε ηλικία εργασίας δεν εργάζεται, η κυβέρνηση τοποθετεί αυτό το άτομο σε μία από τις δύο κατηγορίες.

Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν μόνο 6,5 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ που θεωρούνται επίσημα «άνεργοι».

Αλλά άλλα 99,9 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ θεωρούνται ότι «δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό». Άρα δενλογίζονται ως «άνεργοι».

Όταν προσθέσετε αυτούς τους δύο αριθμούς μαζί, λαμβάνετε συνολικά 106,4 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ που δεν έχουν δουλειά αυτήν την στιγμή.

Σε κανένα σημείο της οικονομικής κρίσης του 2008 και του 2009 ο αριθμός αυτός δεν έφτασε ούτε τα 90 εκατομμύρια.

Μην αφήσετε λοιπόν κανέναν να σας πείσει πως η ανεργία είναι χαμηλή.

Η ελίτ προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μας πείσει πως όλα είναι εντάξει, αλλά εν τω μεταξύ ο δείκτης κορυφαίων οικονομικών δεικτών του Conference Board έχει πλέον πέσει για 19 συνεχόμενους μήνες:

Ένα βασικό μέτρο της κατεύθυνσης της αμερικανικής οικονομίας σημείωσε πτώση για 19ο συνεχόμενο μήνα και για άλλη μια φορά έδειξε ότι διαφαίνεται ύφεση.

Ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης υποχώρησε 0,8% τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Conference Board. Το LEI βασίζεται σε 10 δείκτες που τείνουν να προβλέπουν την κατεύθυνση της οικονομίας.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν μια πιο ήπια πτώση 0,8%.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης υποχώρησε για 19 συνεχόμενους μήνες ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, όταν έπεσε από τα τέλη του 2007 έως το 2009.

Το τελευταίο σερί αυτού του μεγέθους ξεκίνησε το 2007.

Αλλά δεν είχαμε ύφεση το 2007.

Και τα πράγματα φαινόταν ακόμα σχετικά καλά στις αρχές του 2008 επίσης.

Φυσικά μετά φτάσαμε στο τέλος του 2008 και όλα έγιναν σε κομμάτια.

Γι' αυτό ονομάζονται «κορυφαίοι» οικονομικοί δείκτες.

Μας λένε τι έρχεται.

Και αυτό που έρχεται στην εποχή μας δεν πρόκειται να είναι διασκεδαστικό.

Περιττό να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν είναι καθόλου προετοιμασμένο για μια μεγάλη οικονομική καταιγίδα.

Έρευνες μετά από έρευνα έχουν δείξει πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ ζει σήμερα από μισθό σε μισθό:

Η πλειονότητα των ενηλίκων των Η.Π.Α. ζουν από μισθό σε μισθό οδεύοντας προς αυτή την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με μια έκθεση.

Η τελευταία έκθεση του LendingClub δείχνει πως από τον Οκτώβριο, το 60 τοις εκατό των ενηλίκων δήλωσαν ότι ζουν από μισθό σε μισθό. Περίπου το 40 τοις εκατό των καταναλωτών θεωρούν ότι βρίσκονται σε χειρότερη θέση τώρα από ό,τι το 2022.

Ακόμη και οι υψηλότεροι εισοδηματίες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, με το 42 τοις εκατό από αυτούς που είναι εξαψήφιοι να ζουν επίσης επί Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα του CNBC, ο αριθμός των ενηλίκων που αγωνίζονται να αποταμιεύσουν μεταξύ των επιταγών είναι αυξημένος από 58 τοις εκατό τον Μάρτιο.

Όσο αυτοί οι μισθοί συνεχίζουν να έρχονται, μπορούν να συνεχίσουν να ξεκουράζονται από μήνα σε μήνα.

Αλλά τώρα οι απολύσεις αρχίζουν να αυξάνονται ξανά σε όλη τη χώρα.

Οι νέοι Αμερικανοί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση.

Εκατομμύρια εκατομμύρια νέοι Αμερικανοί έχουν χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και παλεύουν βαθιά με το χρέος των φοιτητικών δανείων, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η μέση ηλικία ενός αγοραστή σπιτιού στις ΗΠΑ συνεχίζει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά:

Ο μέσος Αμερικανός αγοραστής σπιτιού είναι τώρα 49 ετών – 18 χρόνια μεγαλύτερος από το 1981 – καθώς ο πληθωρισμός, το κόστος των πανεπιστημίων και οι τιμές των σπιτιών καθιστούν πιο δύσκολο για τους νέους να αποκτήσουν στέγη.

Έρευνα από την Εθνική Ένωση Μεσιτών αποκάλυψε ότι η διάμεση ηλικία όλων των αγοραστών σπιτιού αυξάνει σταθερά τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Η πιο συγκλονιστική αντίθεση είναι για τους πρώτους αγοραστές όπου η διάμεση ηλικία είναι τώρα 35, από 31 το 2013 και 29 το 1981.

Το Αμερικανικό Όνειρο είναι πλέον απρόσιτο για το μεγαλύτερο μέρος του έθνους, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που είναι κάτω των 40 ετών.

Αλλά τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρνούνται απολύτως να αναγνωρίσουν την αλήθεια.

Απλώς συνεχίζουν να μας λένε ότι τα πράγματα φαίνονται υπέροχα για την οικονομία των ΗΠΑ από το 2024 και μετά. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο του Yahoo Finance με τίτλο «Η οικονομία του εκλογικού έτους φαίνεται καλή για τον Μπάιντεν»:

Η πολυαναμενόμενη ύφεση ακόμα δεν έχει φτάσει. Θα υλοποιηθεί το 2024, στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, καθώς προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια δεύτερη θητεία;

Δεν φαίνεται έτσι. Καθώς οι οικονομολόγοι παρουσιάζουν τις προβλέψεις τους για το 2024, το κυρίαρχο θέμα είναι η μετριοπάθεια: επιβράδυνση αλλά ακόμα θετική οικονομική ανάπτυξη, μείωση του πληθωρισμού και συνεχιζόμενη χαμηλή ανεργία.

Σοβαρά;

Ελα ρε φίλε.

Περιμένουν όντως να καταναλώσουμε αυτό το pablum;

Είμαστε ήδη σε μια οικονομική κρίση αυτήν την στιγμή, και τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα τα επόμενα χρόνια.

Μπορείτε να κολλήσετε το κεφάλι σας στην άμμο και να προσποιηθείτε ότι όλα είναι εντάξει, αν θέλετε.

Αλλά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει το γεγονός πως το «τελικό παιχνίδι» έφτασε.

Δεκαετίες πολύ ανόητων αποφάσεων μας έφεραν σε αυτό το στάδιο και τώρα θα θερίσουμε πραγματικά ό,τι σπείραμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail