Αρέστοβιτς: Οι δυτικοί παρέσυραν και χαντάκωσαν την Ουκρανία τον Απρίλιο του 2022

Office of the President of Ukraine (cropped)
Freepen.gr - Ο πρώην σύμβουλος του γραφείου του Volodymyr Zelensky, Aleksey Arestovich, επέκρινε τους Ουκρανούς αξιωματούχους για τη μετατόπιση της ευθύνης για τη συνέχιση της στρατιωτικής σύγκρουσης και δήλωσε ότι η "πραγματική ευθύνη" ανήκει σε εκείνους που υποσχέθηκαν στο Κίεβο υποστήριξη για την παράταση των εχθροπραξιών, αλλά τελικά την "χαντάκωσαν", ενώ οι ουκρανικές αρχές "από βλακεία και διαφθορά" προέβαλαν επίσημους και ανεπίσημους λόγους για να το πράξουν.

Ο Arestovich κατηγόρησε τον David Arahamiya, επικεφαλής της παράταξης του κόμματος "Υπηρέτης του Λαού" του Zelensky στην Verkhovna Rada, και την Mariana Bezuglaya, βουλευτή της Rada από το ίδιο κόμμα, για "μετατόπιση της ευθύνης".

Νωρίτερα, ο Arahamiya δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι 1+1 ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν τερματιστεί την άνοιξη του 2022, αλλά οι ουκρανικές αρχές δεν συμφώνησαν με την ουδετερότητα της χώρας, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς μετά από συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε το Κίεβο να μην υπογράψει τίποτα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail