Νέες μάχες κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ καθώς οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν στόχους των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης για 3η φορά

Υπήρξαν ορισμένες σημαντικές εξελίξεις στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Οι μάχες εντείνονται κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ και η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να βομβαρδίσει εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν για τρίτη φορά ως αντίποινα για νέες επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτός ο πόλεμος απειλεί να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν υπάρχει γυρισμός τώρα.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός Στρατός συνέχισε να σφίγγει τον κύκλο γύρω από το αρχηγείο της Χαμάς που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας:

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πολέμησαν την Κυριακή με τους μαχητές της Χαμάς κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι χιλιάδες προσωπικό, ασθενείς και εκτοπισμένοι παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μειώνονται οι προμήθειες και δέχονται πυρά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις αυξανόμενες διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός εκτός και αν περιλαμβάνει την απελευθέρωση και των σχεδόν 240 ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς στην αιματηρή έξαψη της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο, λέγοντας ότι το Ισραήλ έφερε την «πλήρη δύναμη» του με στόχο τον τερματισμό της 16χρονης κυριαρχίας της Χαμάς στη Γάζα.

Η IDF σημειώνει σταθερή πρόοδο και αναφέρεται ότι σκότωσαν ακόμη και τον διοικητή της Χαμάς που εμπόδιζε το προσωπικό και τους ασθενείς να φύγουν από το νοσοκομείο:

Οι ισραηλινές δυνάμεις το βράδυ του Σαββάτου ισχυρίστηκαν πως σκότωσαν ένα διοικητή της Χαμάς που κράτησε 1.000 πολίτες της Γάζας «ομήρους» σε ένα νοσοκομείο ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ο Αχμέντ Σιάμ, ηγέτης της Ταξιαρχίας al-Furqan της Χαμάς, εμπόδισε τους αμάχους να εκκενώσουν το νοσοκομείο Al-Rantisi στην πόλη της Γάζας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι μάχες συνεχίζουν να εντείνονται στο βόρειο μέτωπο.

Την Παρασκευή, η Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι άλλοι επτά από τους μαχητές της σκοτώθηκαν και αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό στους 68 από την έναρξη του πολέμου:

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξέδωσε μια σπάνια ανακοίνωση την Παρασκευή, λέγοντας ότι επτά από τους μαχητές της έχουν σκοτωθεί, περιγράφοντας πως «μαρτύρησαν στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ» – που είναι ο κωδικός για την καταπολέμηση του Ισραήλ.

Ωστόσο, αναφέρεται ευρέως ότι τουλάχιστον μερικά από τα σκοτωμένα μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από νέα αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στο κέντρο της Χομς. Συνολικά την Παρασκευή, η Χεζμπολάχ δημοσίευσε επτά ειδοποιήσεις θανάτου.

Η Χεζμπολάχ καθώς και διεθνείς πηγές ανέφεραν έναν αριθμό νεκρών τουλάχιστον 68 μαχητών της Χεζμπολάχ από την έναρξη της σύγκρουσης της 7ης Οκτωβρίου, με επίκεντρο το νότιο Ισραήλ και τη Γάζα.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, ένα drone της IDF χτύπησε έναν στόχο 40 χιλιόμετρα εντός των λιβανικών συνόρων:

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα drone του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε ένα φορτηγό κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό al-Zahrani, περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα, ακριβώς νότια της Σιδώνας.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση.

Ο Ισραηλινός Στρατός είχε πει ότι είχε πραγματοποιήσει πλήγμα σε τοποθεσία από την οποία εκτοξεύτηκαν πύραυλοι εδάφους-αέρος κατά στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία.

Το γεγονός ότι αυτό το χτύπημα έγινε τόσο βαθιά μέσα στον Λίβανο έχει εξοργίσει πολύ τον ισλαμικό κόσμο.

Αλλά αν η Χεζμπολάχ δεν υποχωρήσει, έρχονται πολύ χειρότερα.

Το Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant προειδοποίησε συγκεκριμένα τη Χεζμπολάχ ότι ό,τι έχει κάνει ο Ισραηλινός Στρατός στη Γάζα μπορεί να κάνει και στη Βηρυτό:

«Εάν (η Χεζμπολάχ) κάνει αυτού του είδους το λάθος εδώ, αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα θα είναι πρώτα και κύρια οι Λιβανέζοι πολίτες», είπε ο Gallant στους στρατιώτες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το γραφείο του.

«Αυτό που κάνουμε στη Γάζα, μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό».

Περιττό να πούμε ότι η Δαμασκός θα μπορούσε ενδεχομένως να ισοπεδωθεί επίσης.

Στην πραγματικότητα, πολεμικά αεροσκάφη της IDF μόλις έπληξαν την «τρομοκρατική υποδομή στη Συρία» ως απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών που είχαν έρθει πάνω από τα βόρεια σύνορα:

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τρομοκρατικές υποδομές στη Συρία πριν από λίγο, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι αυτό είναι ως αντίδραση σε εκτόξευση ρουκετών πριν από αρκετές ώρες από τη Συρία προς τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ομιλίας το Σάββατο, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα κατέστησε ξεκάθαρα ότι οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να σταματήσουν να χτυπούν τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ:

Ο ηγέτης της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε το Σάββατο πως οι μαχητές του παρουσίασαν νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός πυραύλου με βαριά κεφαλή στις συνεχιζόμενες μάχες κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα τεταμένα σύνορα για να πιέσουν το Ισραήλ.

Ο Sayyed Hassan Nasrallah επέκρινε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, λέγοντας ότι είναι η μόνη χώρα που μπορεί να σταματήσει την ευρεία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν το κάνει. Είπε ότι οι επιθέσεις κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία, που η Ουάσιγκτον λέει πως έχουν φτάσει σε περισσότερες από 40 ρουκέτες και επιθέσεις αυτοκτονίας με drone, θα συνεχιστούν μέχρι να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα.

Έτσι οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν.

Και οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν επίσης.

Το πρωί του Σαββάτου, άλλα drones αυτοκτονίας στόχευσαν αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία:

Ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας έχουν βάλει στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, ως το πιο πρόσφατο σημάδι ότι οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να διευρύνουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς χτυπώντας αμερικανικά στρατεύματα.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε στην DailyMail.com ότι «πολλαπλά drones μονής κατεύθυνσης» εκτοξεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού που σταθμεύουν στη ζώνη προσγείωσης Rumalyn στη βόρεια Συρία.

Σε απάντηση, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν δύο εγκαταστάσεις στη Συρία που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Αυτή ήταν η τρίτη τέτοια επίθεση από τις 27 Οκτωβρίου:

Ο αμερικανικός στρατός αντέδρασε στις πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις βομβαρδίζοντας δύο εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο Fox News.

Δύο σταθμοί των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη Μέση Ανατολή χτυπήθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Το ένα ήταν εκπαιδευτικό κέντρο του IRGC, ενώ το άλλο χρησιμοποιήθηκε από δυνάμεις πληρεξουσίων του IRGC.

Οι αεροπορικές επιδρομές της Κυριακής το βράδυ ήταν η τρίτη σειρά επιθέσεων αντιποίνων εναντίον Ιρανών πληρεξουσίων για λογαριασμό των ΗΠΑ από τις 27 Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε πόλεμο τόσο με το Ιράν όσο και με τη Χεζμπολάχ.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θέλει να το παραδεχτεί και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Αλλά αν κάποιος επιτεθεί στα στρατεύματά σας δεκάδες φορές και συνεχίσετε να τους βομβαρδίζετε ως απάντηση, είστε σε πόλεμο μαζί τους.

Αυτός ο πόλεμος θα γίνει εξαιρετικά έντονος και θέτει το υπόβαθρο για μερικά πραγματικά άσχημα πράγματα που θα συμβούν μετά το τέλος του πολέμου.

Έχουμε φτάσει πραγματικά σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής σε ολόκληρη την ιστορία της Μέσης Ανατολής, και τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο από αυτό το σημείο και μετά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail