Το εμπόριο Ρωσίας-Κίνας θα φθάσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια - Μόσχα

pixabay / 127071
Freepen.gr - Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται και αναμένεται να φθάσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Κίνας στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, ο Belousov δήλωσε ότι η Κίνα είναι εδώ και καιρό μεταξύ των σημαντικότερων εμπορικών εταίρων της Ρωσίας και πως το πεδίο των επενδυτικών ευκαιριών για τις δύο χώρες διευρύνεται.

"Από τις αρχές του 2023, ο διμερής εμπορικός κύκλος εργασιών έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο. Υπήρξε αξιοσημείωτη πρόοδος στο εμπόριο μεταλλουργικών προϊόντων, χημικών προϊόντων, τροφίμων, εξοπλισμού και οχημάτων", δήλωσε.

Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα ξεπεράσει φέτος τον στόχο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος προηγουμένως αναμενόταν να επιτευχθεί μόλις το 2024, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, ο κύκλος εργασιών του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αυξήθηκε κατά 29,5% τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023, ανερχόμενος σε σχεδόν 176,4 δισ. δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail