Αυτό είναι το επόμενο πεδίο μάχης του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου

Το 2020, η έννοια του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου ήταν ένα απλό μιμίδιο, καθώς το χτύπημα του Τραμπ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε τον Qasem Soleimani. Προχωρήστε γρήγορα στο 2023, και τώρα ο κόσμος αντιμετωπίζει πραγματικό χάος. Ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναζωπυρώθηκε το 2022 και βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε κίνδυνο. Τώρα, το 2023 έγινε μάρτυρας μιας νέας σύγκρουσης: του πολέμου Ισραήλ-Γάζας. Τα γεγονότα αυτά αναδεικνύουν μια ανησυχητική τάση, σηματοδοτώντας μια σημαντική μετατόπιση από τα αστεία του διαδικτύου στην παγκόσμια πραγματικότητα.

Ansh Pandey -tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το σημερινό παγκόσμιο τοπίο είναι αναμφισβήτητα ταραχώδες, με δύο σημαντικές συγκρούσεις να αναδιαμορφώνουν τις αντιλήψεις για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εν μέσω αυτών, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Οι ΗΠΑ είναι βαθιά μπλεγμένες και στους δύο πολέμους, με τις ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να προκαλούν προβληματισμό.

Στην Ουκρανία, η υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν κλιμάκωσε τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με τη συνεχιζόμενη δυτική βοήθεια να συντηρεί τον αγώνα της Ουκρανίας. Ομοίως, στο Ισραήλ και τη Γάζα, κεφάλαια που προορίζονταν για το Ιράν κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατών της Χαμάς και όπλα που προορίζονταν για την Ουκρανία χρησιμοποιήθηκαν από τη Χαμάς. Αυτά τα περιστατικά υποδηλώνουν έντονα την αμερικανική ανάμειξη, ωστόσο η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν αξιοσημείωτα υποτονική, παρά τις αδιάσειστες αποδείξεις.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει το Ισραήλ και τονίζει ότι η κατάπαυση του πυρός δεν αποτελεί επιλογή, γεγονός που επιτείνει την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν ένα κρίσιμο μοτίβο που απαιτεί παγκόσμια προσοχή, ρίχνοντας φως στον πολύπλευρο ρόλο που διαδραματίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτές τις συγκρούσεις.

Το σημερινό παγκόσμιο σενάριο ακροβατεί στο χείλος της καταστροφής, ιδίως στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Εν μέσω αυτής της επισφαλούς κατάστασης, η Ασία αποτελεί το πιθανό επόμενο πεδίο μάχης, με την Ταϊβάν στο επίκεντρο των κλιμακούμενων εντάσεων.

Γιατί; Λοιπόν, η Κίνα θεωρεί ανυποχώρητα την Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς της, παρά την αυτοδιοίκηση της Ταϊβάν και τη διεθνή αναγνώρισή της. Η παγκόσμια κοινότητα παραμένει διχασμένη λόγω της επιρροής της Κίνας, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και έχουν ορκιστεί να την προστατεύσουν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής.

Τα πρόσφατα γεγονότα έχουν εντείνει τις ανησυχίες. Ενώ το βλέμμα του κόσμου ήταν στραμμένο στις ναυτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ κοντά στο Ισραήλ, το CNS Shandong, ένα αεροπλανοφόρο του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, εντοπίστηκε να επιχειρεί κοντά στην Ταϊβάν.

Στις 26 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε τη διέλευση του σχηματισμού αεροπλανοφόρων Shandong από το κανάλι Bashi, ένα ζωτικής σημασίας θαλάσσιο πέρασμα που συνδέει τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας με τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η κίνηση αυτή επιτείνει τις φιλοδοξίες της Κίνας όσον αφορά την Ταϊβάν, αυξάνοντας τις υποψίες για τις προθέσεις της.

Αυτή η ανησυχητική κατάσταση όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την Ταϊβάν, αλλά ενισχύει επίσης τον παγκόσμιο κίνδυνο μιας σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας.

Η φιλοδοξία της Κίνας να επανενωθεί με την Ταϊβάν αποτελεί κεντρικό μέρος του "κινεζικού ονείρου" του Σι Τζινπίνγκ, με στόχο την αναζωογόνηση του έθνους μέχρι το 2049, την 100ή επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει αυτή την πρόθεση και αντιλαμβάνεται πως η Κίνα προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας τη βίαιη επανένωση με την Ταϊβάν.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι έχει δώσει εντολή στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να προετοιμαστεί για πόλεμο μέχρι το 2027, μια ανησυχία που εξέφρασε ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς. Παρά τις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις, οι ΗΠΑ εμφανίζονται σχετικά παθητικές. Τίθεται το ερώτημα: γιατί οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως η συμμετοχή σε διαλόγους ασφαλείας, για να αποτρέψουν αυτή την κρίση; Μήπως οι ΗΠΑ περιμένουν να συμβεί ο πόλεμος;

Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο πόλεμος εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Είναι σοκαριστικό, να υπάρχει η υποψία ότι οι ΗΠΑ μπορεί ακόμη και να επιθυμούν αυτές τις συγκρούσεις. Η άνοδος των υποστηρικτών του πολέμου εντός της αμερικανικής κυβέρνησης τροφοδοτεί αυτές τις εικασίες. 

Ο στρατηγός Τσαρλς Μπράουν, που συνδέεται με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ανέλαβε πρόσφατα εξέχοντα ρόλο. Η πεποίθησή του για μια αναπόφευκτη σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εκκλήσεις για επιθετικότητα, δημιουργεί μια ανησυχητική εικόνα.

Αν αυτός ο πόλεμος συμβεί, η παγκόσμια σκηνή, που κάποτε ήταν γεωγραφικά διαχωρισμένη, θα σχηματίσει τώρα ένα τρίγωνο συγκρούσεων: Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Ασία.

Η πιθανότητα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου γίνεται όλο και πιο τρομακτική. Μυστηριώδεις δυνάμεις φαίνεται να καθοδηγούν αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι. Οι ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως γνωρίζουν τους κινδύνους, συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στις συγκρούσεις αυτές. Φανταστείτε το σαν μια σειρά από ντόμινο που πέφτουν: ένα έθνος που πολεμάει οδηγεί σε άλλες χώρες που συμμετέχουν.

Αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη περισσότερο χάος και πόνο, επηρεάζοντας χώρες σε όλο τον κόσμο. Η κατάσταση μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα, όπου η λάθος κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια παγκόσμια καταστροφή. Και δυστυχώς, οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail