Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών θεώρησαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ως φάρσα, γράφουν ΜΜΕ

idf
Freepen.gr - Ανώτερος αξιωματικός των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών περιέγραψε μια λεπτομερή προειδοποίηση που προέβλεπε επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ως «φανταστικό σενάριο», ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με πηγές, στρατιωτικό προσωπικό σε υπηρεσία στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, παρακολουθώντας και αναλύοντας συνεχώς βίντεο και άλλα δεδομένα που προέρχονται από τον θύλακα, έστειλε μια λεπτομερή αναφορά στον επικεφαλής των πληροφοριών στη Νότια Διοίκηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Η έκθεση περιείχε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου ότι η Χαμάς ετοιμαζόταν να ανατινάξει συνοριακούς σταθμούς σε διάφορες τοποθεσίες, να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος και να καταλάβει τα κιμπούτζ. Σύμφωνα με τον συνομιλητή του δημοσιεύματος, ο στρατός προειδοποιήθηκε επίσης πως, σύμφωνα με την ανάλυση πολλών βίντεο, η Χαμάς έκανε πρόβες ομηρίας. Κατά τη γνώμη τους, μια επίθεση ήταν αναπόφευκτη. Αφορμή για το σημείωμα ήταν η εμφάνιση ενός από τους ηγέτες της Χαμάς να παρακολουθεί την εκπαίδευση, ο οποίος εντοπίστηκε από τους φύλακες χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων με άτομα και προσωπικότητες.

«Αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο», ανέφεραν οι πηγές ως απάντηση ενός αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών που έλαβε την αναφορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail