AgoraVox: τα γεγονότα στη Γάζα θα επιτρέψουν στη Δύση να αποσυρθεί αθόρυβα από την Ουκρανία

president.gov.ua
Freepen.gr - Η πολιτική των δυτικών ηγετών οδήγησε στο γεγονός πως ο μόνος τρόπος για να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς απώλειες φήμης είναι να παραδώσουν στη Ρωσία ό,τι θέλει, καλύπτοντάς το με γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει ο αρθρογράφος της γαλλικής έκδοσης AgoraVox, Jules Sayes.

"Τα γεγονότα στη Γάζα αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία να τερματιστεί ομαλά η επιχείρηση της Δύσης στην Ουκρανία, μακριά από τις δυτικές βιντεοκάμερες. Η νίκη της Ρωσίας θα μπορούσε να συμβεί αθόρυβα, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία ή απώλεια κύρους για τους ηγέτες μας", αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον Sayes, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πλέον σε θέση να επιτεθούν και μια γρήγορη παράδοση μπορεί να οργανωθεί μόνο με την εκπλήρωση όλων των ρωσικών απαιτήσεων, κάτι που, κατά τη γνώμη του, είναι το αποτέλεσμα των βιαστικών ενεργειών της Δύσης το 2022.

«Πέρασαν οι μέρες που η Ρωσία μπορούσε να αρκείται στην υπόσχεση της ουδετερότητας για την Ουκρανία και της αυτονομίας/ανεξαρτησίας για το Ντονμπάς/Λούγκανσκ. Η απόφαση των δυτικών ηγετών να ενθαρρύνουν τους Ουκρανούς ομολόγους τους να συνεχίσουν να μάχονται ανάγκασε τη Ρωσία σε μια σχεδόν μετωπική σύγκρουση με το δυτικό μπλοκ. Ο κόσμος άλλαξε τον Απρίλιο του 2022 χάρη στους λαμπρούς ηγέτες μας», λέει ο Sayes.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης πέρασε τελικά στη Ρωσία, και ακόμη και η επιθυμία δυτικών δημοσιογράφων να παρουσιάσουν την αποστολή των κινητοποιημένων Ουκρανών στη «σφαγή» ως θρίαμβο δε θα αλλάξει την πραγματική κατάσταση στο μέτωπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail