American Conservative: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους στην Ταϊβάν όπως και στην Ουκρανία

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση με την Κίνα, ώστε το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να συνεχίσει να δέχεται παραγγελίες· χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους στην Ταϊβάν που χρησιμοποίησαν κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Μπράιαν Ρόμπερτσον σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό American Conservative.

«Το Υπουργείο Εξωτερικής Πολιτικής προσπαθεί ήδη να προετοιμάσει έναν πόλεμο με την Κίνα χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (όπως στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία). Εμπρηστική ρητορική, προκλητικοί στρατιωτικοί ελιγμοί, περικύκλωση και οικονομικός πόλεμος συνοδεύουν τον εξοπλισμό της Ταϊβάν, ένα προφανές εργαλείο για έναν άλλο proxy πόλεμο στο στυλ της Ουκρανίας», σημείωσε η δημοσίευση.

Ο συγγραφέας του άρθρου, Μπράιαν Ρόμπερτσον, σημείωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία σημειώθηκε ακριβώς όταν, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν,  το Πεντάγωνο χρειαζόταν έναν νέο τρόπο για να αποσπάσει χρήματα από τους φορολογούμενους. 

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτσον, οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν ποτέ να εξοικονομήσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου: αντί για την ΕΣΣΔ , η Ουάσιγκτον κήρυξε τον πόλεμο στην τρομοκρατία, εισέβαλε στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια προκάλεσε σύγκρουση στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail