BI: Τα UAV Lancet γίνονται μια αυξανόμενη απειλή στο πεδίο της μάχης

Freepen.gr - Τα drones Lancet γίνονται αυξανόμενη απειλή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, γράφει το Business Insider.

"Προφανώς, αυτό δεν ήταν ατύχημα. Οι κεφαλές των τελευταίων drones Lancet εκρήγνυνται στον αέρα, απελευθερώνοντας έναν πυρήνα πρόσκρουσης προς τον στόχο", λέει το άρθρο.

Όπως τόνισαν οι δημοσιογράφοι, νέες εκδόσεις ρωσικών UAV χτυπούν τον εχθρικό εξοπλισμό χωρίς άμεση σύγκρουση με το σώμα του: έτσι, το Lancet παρακάμπτει την πρόσθετη προστασία των Ουκρανών χωρίς να κολλήσει σε αυτήν και χτυπά οχήματα Bradley.

«Τα ρωσικά drones Lancet έχουν γίνει σοβαρή απειλή στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, η εμβέλεια και η ισχύς τους βελτιώνονται συνεχώς», κατέληξαν οι παρατηρητές.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη Zala Aero. Είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων. Τα drones φέρουν κεφαλές βάρους τριών ή πέντε κιλών διαφορετικών τύπων, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail