Ξένοι καταδικάστηκαν για σχεδόν τους μισούς βιασμούς και δολοφονίες στην Ελβετία πέρυσι

pixabay / Dsndrn-Videolar
Freepen.gr - Ξένοι υπήκοοι καταδικάστηκαν για σχεδόν τους μισούς βιασμούς και ανθρωποκτονίες που αναφέρθηκαν στην Ελβετία πέρυσι, καθώς τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποκαλύπτουν τη δραστική υπερεκπροσώπηση μεταναστών από κυρίως μουσουλμανικές χώρες στις στατιστικές εγκληματικότητας της χώρας.

Συνολικά 93.693 άνθρωποι καταδικάστηκαν για εγκλήματα στην Ελβετία πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Αυτό αφορούσε συνολικά 103.156 εγκλήματα - με ορισμένα άτομα να καταδικάζονται για πολλαπλά αδικήματα - που αντιπροσωπεύει αύξηση 3 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από αυτούς που καταδικάστηκαν, μόλις 39.798 ήταν Ελβετοί υπήκοοι, που σημαίνει ότι το 57,5 ​​τοις εκατό όλων των εξιχνιασθέντων εγκλημάτων διαπράχθηκαν από ξένους υπηκόους.

Τα δεδομένα αναλύθηκαν από τον Marc Vanguard, έναν γαλλόφωνο στατιστικολόγο με ιδιαίτερη έμφαση στη μετανάστευση και την ασφάλεια.


Η ανάλυση του έδειξε ότι ξένοι υπήκοοι καταδικάστηκαν για το 47 τοις εκατό όλων των εξιχνιασμένων βιασμών και το 44 τοις εκατό των δολοφονιών στη χώρα το 2022. Επιπλέον, το 45 τοις εκατό των επιθέσεων και το 41 τοις εκατό των διακεκριμένων κλοπών με γνωστό ύποπτο διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν έναν δυσανάλογο αριθμό μεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα στη χώρα, δεδομένου ότι ο πληθυσμός που γεννήθηκε στο εξωτερικό της Ελβετίας υπολογίζεται σε περίπου 26%.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail