Η απόπειρα δολοφονίας του φιλορώσου ολιγάρχη φέρει παντού τη σφραγίδα του Ζελένσκι

Σε πρόσφατο περιστατικό, ο Ουκρανός επιχειρηματίας Oleg Tsaryov τραυματίστηκε σοβαρά στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία. Η φιλορωσική στάση του Tsaryov τον έκανε στόχο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το κίνητρο πίσω από την επίθεση, για την οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι συνδέεται με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπηρεσία που συνδέεται με τη CIA πυροβόλησε πρώην Ουκρανό βουλευτή

Αναφορές από έγκριτες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του BBC και των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, αποκαλύπτουν την εμπλοκή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του πρώην βουλευτή Oleg Tsaryov. Σύμφωνα με πηγή του SBU, ο Tsaryov θεωρήθηκε νόμιμος στόχος λόγω της ισχυρής φιλορωσικής του στάσης και της ενεργού συμμετοχής του σε γεγονότα όπως η ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας. Ο Tsaryov δέχθηκε επίθεση στο σανατόριο του στη Γιάλτα της Κριμαίας, ώστε τραυματίστηκε σοβαρά. Το περιστατικό οδήγησε σε ποινική έρευνα από τις ρωσικές αρχές. Οι αποκαλύψεις ρίχνουν φως στην περίπλοκη πολιτική δυναμική γύρω από την επίθεση του Tsaryov και εγείρουν ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ποιος είναι ο Oleg Tsaryov;

Ο Oleg Tsaryov, ένας 53χρονος πρώην βουλευτής της Ουκρανίας, πέρασε από την πολιτική για να γίνει ένας πλούσιος επιχειρηματίας ξενοδοχείων στην Κριμαία. Είχε συνδεθεί με το πλέον απαγορευμένο Κόμμα των Περιφερειών στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας. Μετά το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα του Μαϊντάν στο Κίεβο, ο Tsaryov ενέκρινε τις εξεγέρσεις στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ και έγινε πρόεδρος του κοινοβουλίου της «Novorossiya», της ένωσης αυτών των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Βρέθηκε στη διαβόητη «λίστα δολοφονιών» της Ουκρανίας για τη φιλορωσική του στάση. Η βάση δεδομένων Mirotvorets, που θεωρείται ο κατάλογος των εχθρών του Κιέβου, τον κατηγόρησε για εγκλήματα. Η πρόσφατη απόπειρα θανάτωσης του, που αποδόθηκε στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας στη σελίδα Mirotvorets, υπογραμμίζει την κλιμακούμενη βία κατά προσωπικοτήτων που είναι φιλομοσχοβίτες. Ο πρώην επικεφαλής της SBU Valentin Nalivaichenko επιβεβαίωσε την ύπαρξη μυστικής μονάδας δολοφονίας. Η υπόθεση του Tsaryov αποτελεί μέρος μιας σειράς επιθέσεων σε εξέχοντα άτομα που ήταν υπέρ της Μόσχας από την αρχή της σύγκρουσης.

Γιατί ο Tsaryov ήταν στην "Kill List" του Κιέβου

Η απόπειρα κατά της ζωής του Oleg Tsaryov μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, η φιλορωσική του στάση και η έντονη αντίθεσή του στο καθεστώς Ζελένσκι τον έκαναν στόχο. Ως αντιναζιστικός ακτιβιστής, ήταν ειλικρινής επικριτής ακροδεξιών στοιχείων στην Ουκρανία. Ο Tsaryov διαδραμάτισε επίσης εξέχοντα ρόλο στη σύγκρουση του 2014 κατά της κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία τον παρουσίασε περαιτέρω ως αντίπαλο των ουκρανικών αρχών.

Οι αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο Tsaryov θεωρούνταν από το Κρεμλίνο ως επικεφαλής μιας κατοχικής κυβέρνησης στην πλήρους κλίμακας εισβολή της Ουκρανίας το 2022 τροφοδότησε εικασίες. Ωστόσο, ο ίδιος ο Tsaryov απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτοί οι ισχυρισμοί μπορεί να συνέβαλαν στην στόχευσή του από τις ουκρανικές αρχές.

Η Ειδική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ή μπορεί κανείς να αποκαλέσει- η ομάδα χτυπημάτων του καθεστώτος Ζελένσκι/Μάιντεν, ανέλαβε τελικά την ευθύνη για αυτήν την πράξη κρατικής τρομοκρατίας.

Η απόπειρα κατά του Oleg Tsaryov μπορεί να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα των φιλορωσικών απόψεών του, της αντίθεσης σε ακροδεξιά στοιχεία και του ρόλου του στη σύγκρουση του 2014. Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, το περιστατικό χρησιμεύει ως μια ζοφερή υπενθύμιση του μήκους που μπορεί να φτάσει ο δικτάτορας Zelensky για να σιωπήσει την αντιπολίτευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail