Βιασύνη στην επίθεση στα ουκρανικά μέτωπα

Freepen.gr - Μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Zaporozhye, η διαμόρφωση στα ουκρανικά μέτωπα έχει αλλάξει σημαντικά.

Σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν άλλη μια επίθεση στην περιοχή Χερσώνα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν έδαφος στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πιέζουν την ουκρανική άμυνα γύρω από την Avdeevka, αναγκάζοντας το Κίεβο να μεταφέρει μεγάλες εφεδρείες στην περιοχή από άλλες περιοχές, γράφει το southfront.press.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά το προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου. Ουκρανικές μονάδες κρατούν το κεντρικό τμήμα του χωριού Κρίνκι. Συνεχίζουν επίσης τις προσπάθειες να διασχίσουν το ποτάμι για να δημιουργήσουν ένα άλλο προγεφύρωμα κοντά στο χωριό Ποίμα. Ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να είναι παρών κοντά στις οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες Antonovsky.

Οι συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις έχουν στόχο να πάρουν τον έλεγχο του δρόμου σε ένα τμήμα μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων του μετώπου. Παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να καταστρέψει εχθρικές ομάδες, ο ουκρανικός στρατός καταφέρνει να μεταφέρει ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένου κάποιου βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού. Ωστόσο, ο αριθμός των τεθωρακισμένων οχημάτων που έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι πολύ μικρός για την υλοποίηση των ουκρανικών σχεδίων. Επιπλέον, το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία σφυροκοπούν τις ουκρανικές διαδρομές εφοδιαστικής τόσο στη δυτική όχθη όσο και στα νησιά.

Μόνο την περασμένη ημέρα, 87 ρωσικές βαριές βόμβες FAB με Ενοποιημένες Ενότητες Σχεδιασμού και Διόρθωσης έπληξαν στόχους στην περιοχή Χερσώνα, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές. Μέχρι στιγμής, αυτό είναι ρεκόρ.
 
Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει την Avdeevka, ένα από τα πιο οχυρά ουκρανικά οχυρά στο Donbas.

Ήδη διεξάγονται μάχες στο έδαφος της πόλης. Στα βόρεια προάστια, οι μάχες συνεχίζονται στο έδαφος του σταθμού φιλτραρίσματος του Ντόνετσκ. Στα ανατολικά, οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν και απέκτησαν βάση στην περιφερειακή οδό του Ντόνετσκ στη δασική περιοχή. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε ουκρανικές θέσεις στη μικροπεριφέρεια Khimik στο νότιο τμήμα της πόλης. Μάχες αναφέρθηκαν στο Παλάτι του Πολιτισμού στα περίχωρα της πόλης. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει πλησιάσει το χωριό Severnoye, αλλά η επίθεση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Ο ουκρανικός στρατός μετέφερε εφεδρεία και εξαπέλυσε αντεπιθέσεις βόρεια της Avdeevka. Ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει από μέρος του σιδηροδρόμου. Το μέτωπο σε αυτή την περιοχή είναι ασταθές. Σφοδρές μάχες συνεχίζονται, καθώς η ουκρανική διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει την περικύκλωση της πόλης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail